skip to Main Content

Inte lätt att vara en nolla

Nu är äntligen första nollningsveckan av två klar, eller det håller ju på över helgen med men då tänker jag ta ledigt från allt vad skolaktiviteter heter. Jag längtar tills detta är över så att man kan börja fokusera helhjärtat på studierna, just nu får bara lite av varje plats i mitt proppade schema! Ledig blir jag dock inte även om jag tänker skippa skolaktiviteterna för imorgon är det nämligen heldag i skogen med hundarna som gäller och då ska vi prova på olika bruksgrenar. Inte för att jag har några tävlingsambitioner inom bruks utan mest för att det bara kostade 50 kr inklusive lunch och fika, ett sådant erbjudande till att lära sig något nytt kan man inte missa.

Jag tänkte berätta lite om vad jag pluggar om det är någon som är intresserad. Jag läser alltså till Husdjursagronom på Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i Uppsala. Jag har bara gått en vecka än så länge men som alla som läser på universitetsnivå vet så går allt i ett rasande tempo. De kurser jag läser just nu heter ’Biologisk matematik och statistik’ 7,5 hp och ’Husdjursagronom-introduktion’ 15 hp, senare den här terminen så kommer jag även att läsa ’Grundläggande och tillämpad etologi’ 7,5 hp. Nästa termin läser vi en kurs över hela terminen som heter Livsvetenskap som innefattar allt från kemi till genetik, spännande!

Igår hade vi vårt första i en lång rad studiebesök i introduktionskursen och vi tittade på växtodling (nu kan jag se skillnad på de fyra sädesslagen) och grisar. Vi fick se konventionell grishållning och ekologisk. Grisar är väldigt konstiga djur tycker jag men de har mycket vackra och personliga ljusblåa ögon, för att inte tala om de urgulliga smågrisarna. Griskullen påminde väldigt mycket om en vanlig valpkull, smågrisarna betedde sig jättelikt små valpar och de sov ihop och sprang runt och busade med varandra. I fortsättningen så kommer jag ta med mig kameran på alla studiebesök jag åker på men tills vidare så får ni hålla till godo med denna bilden på vår alldeles egna lilla gris-Lexus!

This Post Has 2 Comments
  1. Va kul att läsa om din utbildning, jag har också fastnat för den utbildningen och ska läsa upp mina betyg så jag kommer in. Hur är det att ha hund och gå i skolan samtidigt tycker du? Hinner du med eller är det mycke plugg?
    //Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top