skip to Main Content

Vecka 6

Tiden fortsätter att gå i en rasande fart, hoppas den saktar ner sen när valparna kommit! Men sån tur kommer man väl inte ha, vips så är de utflugna. Fast jag ser faktiskt väldigt mycket fram emot den delen oxå, att få följa deras utveckling tillsammans med sina ägare och följa deras träning och förhoppningsvis få vara en stolt uppfödare när rapporterna börjar strömma in. Och en liten buse ska ju stanna hos oss vilket även det är något att se fram emot!

Nu har det gått sex veckor och Poppel är hungrig! Jag har aldrig sett en liknande intensitet för att slita ut godis ur aktiveringsleksakerna som vi ger Poppel för att lura henne att hon äter mer än hon gör. Jo, det skulle väl vara Poppels mamma Blistra då som alltid var lika intensiv när det gällde mat. Vi har börjat öka på maten men tydligen inte tillräckligt enligt Poppel!

Valplådan är byggd som jag redan visat och jag är supernöjd. Vi har köpt en massa handdukar till valpningen och några små leksaker till valparna. Rummet som valparna ska bo i har vi börjat ”utrymma”, det är bara datorn och skrivbordet som får stå kvar ett tag till. Poppel brukar oftast vara i samma rum som mig och eftersom att jag sitter och pluggar väldigt mycket i ”valprummet” (tidigare kallat pluggrummet) så faller det sig naturligt att hon då lägger sig i valplådan så det är jättebra!

Valparna i magen växer och växer och inom några dagar kommer deras päls att börja växa. Under den här veckan som gått och kommande veckor så genomgår valparna sin huvudsakliga tillväxt, tidigare har det mest handlat om celldifferentiering för att få alla delar på plats. Detta har och kommer synas på Poppel som förmodligen kommer se mer ut som en valross än en smäcker tiktollare. ;) Det är svårt att få henne att stå nåt vidare graciöst nu men på bilden ovan så ser man ju att hon numera är ”tub-formad”, ingen smal midja där inte!

Poppels mått:
Vikt: 17,9 kg
Midja: 57 cm
Strax efter revbenen: 61 cm

This Post Has 4 Comments
  1. och jag tycker tiden går allt för sakta. den kommer väl gå ännu långsammare när välparna kommit till världen! längtar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top