skip to Main Content

Prova på dag i bruks

Poppel flyger fram på rapportsträckan

Så korkat av mig det var att prova på lite bruks, det var ju jättekul! Men hur ska jag hinna träna ännu fler grenar än vad jag redan gör, haha! Idag fick Poppel och Lotus följa med, lite otippat kanske med tanke på att den enda hund som får tävla bruks i vårt hushåll faktiskt är Lexus som har gjort sin mentalbeskrivning.

Jag valde att prova på två grenar, de som jag är mest intresserad av – sök och rapport. Lotus var helt galen av förväntan när vi gick på stigen i sökrutan så han hittade ju figuranten (Hanna) omedelbums och gav henne pussar och kramar. Poppel har ju aldrig testat detta så hon hade inte samma förväntan som Lotus men hon hittade ändå figuranten lätt med hjälp av vinden. Poppel är inte riktigt så öppen för andra människor som Lotus är men hon lekte ändå litegrann med figuranten så det blev ett bra avslut.

I rapporten tränade vi för inga mindre än årets vinnare av rapport-SM Britt-Marie & Sixten Andersson med flatten Bonnie. Som om inte det var nog så hjälpte även årets SM-fyror till att instruera oss, väldigt kompetenta ekipage med andra ord!

Lotus var först ut här och han sprang utan problem fram och tillbaka mellan Britt-Marie och mig så det märktes att vi tränat detta lite förut. Han sprang dock inte riktigt raka vägen där sträckan gick utan vek av till en stig alldeles bredvid. Det var väl mer bekvämt att springa där istället för i det höga gräset och det är ju Lotus i ett nötskal. Sedan var det Poppels tur och här gick det undan! Hon sprang som skjuten ur en kanon båda sträckorna. Jag hade inte väntat mig att hon skulle ha så stor motivation bort från mig men jag kanske får tänka om – Poppel kanske inte är så mammig som jag tror. Hon brydde sig dessutom inte om någon stig utan plöjde sig fram raka vägen vilket enligt proffsen var bra. Rapport var superkul, hoppas bara att husse tycker det oxå så att vi kan träna :)

Bingley

Poppel tyckte gott att hon kunde få testa lite skydd oxå!

Vi fick se en uppvisning av skyddsgrenen och himmel vilken häftig sport alltså! Det finns så mycket inom hundsport som jag skulle vilja träna aktivt i men tiden räcker inte till allt ;)

This Post Has 3 Comments
  1. Häftigt, ja rapport skulle nog passa våra ”spring” tjejer. Hade tänkt att åka och titta men är fortfarande sjuk. Maja har agerat fotvärmare en hel vecka nu så du kan ju tänka dig hur hon reagerar när jag tar ut henne ;)

  2. Som vanligt härliga bilder att titta på! Jag håller med dig, bruksgrenarna är väldigt roliga, men oj vilken tid det tar att träna dem… Fast tollarna har nog inget att invända när det gäller träningstid!
    Kram Maria och Bruno

  3. Halloj! Skrev just till Hanna ang apporteringsträning. Jag tränar ihop med en kille som har labbe men det skulle inte skada om vi kunde bli fler så man fick till mer passivitetsträning och fler hundar runtikring… Vet ju att du var intresserad tidigare, så häng på om du har lust! Vi brukar träna där de bor, ut mot Hammarskog till och försöker köra ett par gånger i veckan. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top