skip to Main Content

Vad vi ska göra 2012

Då var det dags för nytt år och nya mål! Den här gången kör jag hund för hund med rena resultatmål, sedan håller jag tummarna för att det går vägen! Men först lite om vad jag tänker inför året inom de olika grenarna vi sysslar med.

Lydnad
Med Poppel hade jag tänkt göra en seriös satsning på lydnadschampionatet under året. Vi börjar med lydnaden redan nu och ska väl förhoppningsvis fixa uppflyttet till eliten så snart som möjligt parallellt med att elitmomenten tränas in. Kula hänger med på träningarna och fortsätter träna grundfärdigheter i sin takt. Nu är det nya lydnadsregler och med Kula är planen att plocka LP-titlar så vi börjar väl med LP 1 till hösten eller så beroende på när hon känns färdig, jag har absolut ingen brådska. Det vore även roligt för Lotus att få prova de nya reglerna, han var ju så nära ett uppflytt när vi tävlade senast, men det får komma i tredje hand.

Rallylydnad
Lotus och husse ska fortsätta att glänsa på banorna och klara av uppflytt till avancerad klass. Poppel ska ta hem de två sista titlarna men för att det ska vara möjligt så behöver hon lära sig att gå fot på höger sida mycket bättre. Det är svårt! Med Kula har jag inga direkta planer på att tävla rallylydnad i år.

Bruks
Poppel ska få prova på lägre klass i vår och Kula ska tränas inför apellen med start till hösten kanske. Jag hoppas på uppflytt med båda. Om Poppel lyckas med lydnadschampionatet innan hösten så tänker vi nörda in på bruks och fortsätta uppåt. Kula och syskonen ska göra MH.

Jakt/WT
Ett WT ska jag hinna med i vår med Poppel. Poppel är het som en komet så det blir bara för träning. Kula får följa med och lyssna på skott. I vår ska jag fortsätta gå kurs hos Eva med Kula och planen är att gå tollingjaktprov med henne till hösten (det blir mycket för Kula till hösten).

Viltspår
Som vanligt så blir det viltspår om det blir någon tid över vilket det aldrig brukar så jag hoppar över det helt i målen. Men man vet ju aldrig.

Utställning
Brukar det ju bli någon per år. Jag vill ställa Poppel på Upplandsmästaren (inoff för hundar som blivit BIR/BIM under föregående år) i februari och prova någon championklass för första gången. Kula ska ställas sparsamt. Naturligtvis så blir det Stora Sthlm i december.

Poppel
Lydnadschampion
RLD A
RLD M
Starta WT
Uppflytt högre klass spår

Lotus
RLD N
RLD F
Tävla lydnadsklass 3 igen

Kula
LP 1
Starta Nkl Tollingjaktprov
Uppflytt lägre klass spår
Genomföra MH

This Post Has 5 Comments
  1. Härlig läsning! :) Och året 2012 kommer bli ett kanon år för ni är så duktiga!
    (och du fick mig att börja fundera över en kennel träff, för de är verkligen på tiden!;)

  2. Lycka till med alla planer! :) Ni har ett roligt år framför er!

    Sv: Det är ju tur att man iallafall kan vara krånglig och styra och ställa med vilka titlar som synsa. Nu valde jag att plocka bort fyra för att det helt enkelt ska se snyggare ut. Alla titlar ligger ändå kvar under tävlingsresultat.

    Så fortsätt samla på titlar, så får du välja sen vilka som ska synas på hunddata. Har för mig att det finns en lista man kan välja titlar ifrån när man anmäler till utställningar på SKKs hemsida t.ex. Sen till andra tävlingar får man ju oftast fylla i alla uppgifter själv, och då är det ju bara att ta med hela raddan med titlar :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top