skip to Main Content

Träningsmotivation

    

Nu har vi öppnat träningsåret med lite spår, lite lydnad och en hel del inomhusträning. Kan man bli annat än motiverad när man har sådana fantastiska och träningsvilliga hundar?

Poppel har fått träna igenom en hel lydnadsklass 3 sedan hennes viloperiod efter operationen. Hon ”nollade” ingenting vilket är mycket imponerande, till och med rutan satt som ett smäck. Nu är karenstiden slut och en tävlingsanmälan till februari är gjord. Vi har även spårat en gång och även där är jag riktigt imponerad med tanke på hur hon slutade säsongen förra året. Nu var det tryck i linan och raka spåret, dessutom under tiden som vi hörde skott från en skjutbana. Igår var vi i ridhus och filade lite på lägrelydnaden och budföringen. Vi har kommit en bra bit på krypet men jag hade nog önskat mig en lite mera ”tråkig” hund under det momentet för det går för fort och vilt till. Hon är härlig min arbetsmyra!

Kula har gått på promenad och hittat en pinne som hon blev jätteglad för! ;) Det var då meningen att det skulle vara spår men poletten har inte trillat ner än hos fröken. Vi får spåra på, jag är övertygad om att det finns en bra spårhund i henne oxå med tanke på vilka hon har som föräldrar. Sedan har jag börjat inlärning av budföring och framförgående med Kula vilket inte verkar vara några problem. Hon är en sjukt intelligent hund min lilla! Hennes och Poppels sätt är natt och dag i träningen. Poppel lattjar och busar gärna till det medan Kula har full fokus och maximalt allvar över att göra rätt och är noga med att träningen ökar i svårighetsgrad. Det är som att den hunden tränar sig själv, jag behöver bara vara med och ge godis :)

För övrigt så har jag börjat simträna Poppel och Kula nu en gång i veckan, de behöver verkligen fräschas upp efter en lång sjukstuga-period. Poppel blev så glad att hon skrek när vi kom dit igen förra veckan och Kula verkar oxå gilla det skarpt!

This Post Has 2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top