skip to Main Content

Vad vi gjorde och inte gjorde 2011

Nu till det roligaste (eller tråkigaste) – utvärdera förra årets mål! Jag hade delat upp målen i två perioder.

Första halvåret:
Poppel ska föda en armé med gullungar som vi ska dona med under hela våren.
Ja, det gjorde hon och vi finfint och alla valpar kom till bra hem!

När de lämnat boet ska jag ta och damma av Poppels klass 3 lydnad och så ska vi ta och fixa uppflytt till elitklass!
Jag underskattade nog hur lång tid det skulle ta för Poppel att återhämta sig, haha!

Jimmy ska tävla med Lotus i agility och lilla valpen ska få göra många studiebesök runt om Sveriges tävlingsbanor.
Inga agilitytävlingar alls detta året, men nog blev det lite studiebesök för Kula på tävlingsplatser ändå.

Jag ska få Poppel startklar i Lägreklass spår, dvs blir klar med krypet och på nåt sätt klura ut hur jag ska få henne ointresserad av skott på platsliggning och budföring.
Vi blev inte startklara under första halvåret men vi jobbade på det under andra halvåret istället. Startklara blev vi inte men en god bit på väg.

Lexus ska leva så länge han står på benen.
Han fick somna in i oktober.

Valpträffar ska planeras och anordnas för de små och förhoppningsvis får vi komma på kennelträff hos Fagerlands Röda.
Ingen Fagerlands Röda kennelträff men väl några små träffar men mina egna. På Tollarspecialen sågs vi allihop och hade det trevligt.

Andra halvåret:
Så fort pälsen är i kondition igen ska Poppel ut och tampas om sista certet för att bli utställningschampion. Lilla valpen ska springa vänstervarv i valpklass och charma till sig BIR-valptitlar från domarna (om hon inte ser ut som Fan själv…det vet man aldrig). En resa till Gotland kunde kanske vara kul.
Vi lyckades att ta championattiteln på andra försöket och fick dessutom ett BIR och Svensk Vinnartitel så det målet blev uppfyllt med råge!! Kula blev BIM-valp i valpklass 1 och BIR-valp i valpklass 2. Det blev inget Gotland i år men kanske 2012?! 

Poppel ska tävla Lägreklass spår och bli uppflyttad till Högreklass. Har vi lust så tar vi upp viltspårsträningen direkt efter det och går ett par prov. Lilla valpen ska lära sig att spåra, precis som morsan och farsan.
Inga brukstävlingar även om vi hade planer på det i höstas. Tror inte att vi lagt ett enda viltspår under 2011 heller. Alla säger att det är så lätt att ta det championatet men ingen säger att det är så tråkigt ;) Kula har fått spåra en handfull gånger och det ser lovande ut!

Lotus ska fortsätta att tävla agility med hussen sin och lilla valpen ska gå någon form av förberedande agilitykurs. Husse har även sagt att Poppel ska debutera på agilitybanorna även hon men det tror jag på när jag ser det.
Agilityn var väldigt frånvarande under året, vi upptäckte ju rallylydnad istället!

Lilla valpen ska gå på någon form av jaktkurs (förhoppningsvis ihop med kullsyskon) och Poppel får hänga med på sådan träning även hon. Just nu känns inte en start på tollingjaktprov så aktuellt men lyckas skotträningen till brukset bra så kanske hon även kan få stadga i jakten.
Kula, Ejder och Kenai gick på jaktkurs hos Eva under sommaren/hösten och det var SÅ bra. Poppel har fått hämta några dummies under året på lagkampen men annars ingen träning för henne. Skotträningen har vi inte tagit upp.

Lydnadsklass elit ska börja drillas in, det blir kanske ett vinterprojekt. Och lilla valpen ska även hon börja se vitsen med att sitta i utgångsställning.
Vi har verkligen börjat med lydnad, tre tävlingar under hösten men ingen uppflytt. Elitmomenten har jag börjat med under hösten med både Poppel och Kula. Kula tränar jag enligt Canis grundfärdigheter som är nytt för mig och hittills går det väldigt bra och är inspirerande!

Där har ni vårt år om jag får bestämma!
Det blir ju sällan som man tänkt sig ;) Många saker föll bort ur planeringen men det tillkom även nya mål som t ex rallylydnaden. På det hela är jag nöjd med vad vi uppnådde och inte uppnådde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top