skip to Main Content

Poppels Funktionsbeskrivning

Jag har inte riktigt klurat ut hur jag ska göra protokollet på bästa och mest överskådliga sätt ännu, men här kommer iallafall delar av Poppels funktionsbeskrivning på film!

Markeringen är jag mycket nöjd med. Det kommer några få låga pip ur henne men det gissar jag är eftersom vi aldrig tränat på att hon ska vänta så länge innan hon får gå ut. Dessutom så har vi aldrig tränat på att kastaren går tillbaka vilket säkert skapade en viss frustration.

När dummyn läggs ut på söket är hon väldigt ointresserad så den synretningen missar hon totalt. Men sen går hon ändå ut i något halvhjärtat försök som säkert skulle gått bättre om jag hade fått använda kommando. Jag får gå halva sträckan fram till dummyn och då söker hon rätt på den, mycket duktigt! Fast vid det här laget så har hon fattat att hon håller i tyglarna själv så att komma in med dummyn tar sin lilla tid.

Vid vattenapporteringen är hon relativt lugn och väldigt följsam med mig även om filmen bryts när vi går i från. Det är ju inte många pip och höga pip som kommer! Hon är inte den som kastar sig ut och hon har heller inte den bästaste simtekniken men in med den kommer hon utan att skaka sig och lämnar i hand. Tänk att hon är så duktig utan kommando!

Sen har vi två moment som inte är filmade eftersom batteriet tog slut. Vid konkurrensen så var hon väldigt uppe i varv och intresserad av apporteringen och lät såklart en hel del, haha!

Viltet som jag verkligen trodde att hon skulle ta förvånar hon mig med att bara nosa på och sedan gå därifrån. Då blev jag ganska besviken faktiskt och tyvärr så ligger ju den känslan kvar eftersom det var sista momentet. Men när jag går ut och kommenderar henne så fjantar hon runt och bär i vingen i allafall. Nä, hemskt trist men jag vet ju att hon har ett kanonbra spontant (?) grepp i vanliga fall när jag skickar ut henne med ett kommando så det borde inte vara helt utdömt för oss att starta på jaktprov någon gång i framtiden…

Resten av kullen som var med och beskrevs visade oxå på fina anlag, allihopa tog och bar dummyn och alla var intresserade av viltet så det känns som om det finns lite anlag att jobba med! Härligt!

This Post Has One Comment
  1. Hejsan
    Kul att se filmen, jag tycker att hon gör jätte bra i från sig. Det är stor skillnad när man inte får ge kommandon när man har en tränad hund ser det ofta när jag gör beskrivningar på springrarna. Spännande att få se protokollet senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top