skip to Main Content

Debuten i UKL

SKK Internationell Köping, 19/7-09, Köping

“Feminin, fint byggd. Visar sig fint ock glatt. Utmärkt kropp. Feminint, lite tunt huvud. Svansen får inte bäras mer ringlad. Snygg helhet.”

Domare: Dan Ericsson
Ukl 1, Ukk 1, Hp

Poppels 17-månadersdag firades med debut i unghundsklass. Och det var nära men ändå så långt bort att hon skulle ta certet. Jag tror att Poppel var den enda att få Hp av tikarna och ingen av tikarna, förutom championtiken såklart, fick Ck. Jag hängde inte med så himla bra på hanarna men i finalen sedan så såg jag ingen certlapp delas ut så jag tror att det blev en certlös utställning. Jag tror inte att hanarna fick något Ck heller, men kan då en hane ur öppenklass gå i finalen? Jag är inte så jättebra på reglerna mer än att jag vet vad man ska göra upp till att man fått ett Ck, har ju aldrig varit med om mer heller, haha. Som sagt, väldigt lite ”höga” bedömningar idag med väldigt många blåa band så jag får vara nöjd över Poppels Hp eftersom det ändå visar att hon står sig i konkurrensen! Jag visste ju att man får vara glad för en slät etta för denna domare. Domarens kommentar var att han hade velat se lite ”mer” av henne, antar att han menade att hon skulle växa till sig.

Men det bästa av allt som jag kommer leva väldigt länge på är att domaren berömde mig och sa att jag var väldigt duktig på att visa Poppel och ta fram hennes vinklar. Vårt utställningstrick fungerar alltså!

Husse och pojkarna fick snällt hänga med oss idag och det gick förvånansvärt smärtfritt. Fast vi var i och för sig bara där i lite över en timme.

Poppel är inte alltid en skönhet. Tur att hon tar detta utanför ringen åtminstone!

This Post Has 7 Comments
  1. Grattis till HP!

    Låter konstigt om domaren delade ut CK men inte cert, för CK står ju för Certifikat Kvalitét.

    Får kika på hunddata om en vecka eller två och se hur domaren egentligen gjorde :)

    Svar: Nej, eftersom ingen av tikarna, förutom championtiken, fick något ck så delades det heller inte ut något tikcert. Och vad gäller hanarna så hängde jag inte med så bra men jag tror att åtminstone en hane fick ck och således cert. Väntar med spänning på att resultaten ska komma upp så att jag kan reda ut det hela ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top