skip to Main Content

Ännu en debut

Ikväll har vi varit iväg och smygtävlat lydnadsklass 1, bara några få visste. Hemlighetsmakeriet var pga att jag inte visste om Poppel skulle löpa så att vi inte kunde starta men främst för att jag är så nervös av mig och inte ville ha en massa onödig press. Jag vet att folk menar väl när de peppar mig och säger att vi kommer fixa förstapriset men jag får nästan ännu mer ångest då för tänk om vi inte gör det, haha!

Medan jag väntade på att gå in på planen upprepade jag i mitt huvud ”man har bara misslyckats om man inte ens försöker, att försöka är att lyckas” och lyckades gjorde vi nog mer än väl!

Lydnadsklass 1, Bro-Håbo BK 24/7 2009

Platsliggning – 10
Tandvisning – 7
Linförighet – 9½
Läggande – 10
Inkallning – 10
Ställande – 9
Apportering – 10
Hopp – 10
Helhet – 10

Summa: 192 poäng och klassvinst

Vi fick en endaste kommentar i protokollet och det var på linförigheten att hon hoppar i en halt, jag tror domaren menar i första vänster om halt och det var mitt fel som hade för bråttom. En sjua på tandvisningen var ju lite trist men som man ser på filmen så ska det klappas på morrhåren i en halv evighet innan domaren kollar tänderna och det har inte Poppel tålamod med. Domaren tyckte att Poppel tyckte det var jobbigt att bli hanterad men jag tycker att det var en lite fjollig tandvisning, hade hon kollat tänderna medans Poppel satt istället för att klappa så hade det gått utmärkt.

Och som vanligt så blir jag jätteglad för allt beröm vi fick utav domaren. När hon gav betyg på helhet så sa hon ”om jag hade haft ett högre betyg så hade du fått det” och efter alla tävlat så kom hon fram till oss och fortsatte berömma. Sånt blir man ju väldigt glad och stolt över! 

Ja, och så fick vi ju stå överst på prispallen oxå! Poppel var så söt och undrade vad hon gjorde där uppe egentligen och höll på att halka ner till tredjeplatsen där Emma och Glimma stod. Det låg ett tuggben i pokalen och det tog hon minsann för sig av helt oblygt och 15kilos hundmatssäcken skulle hon oxå ta en tugga av. Vi vann ett presentkort på ett års veterinärvårdsförsäkring oxå från Folksam (Poppels försäkringsbolag) så man kan ju säga att vi definitivt gick plus i kassan från den här tävlingen.

This Post Has 14 Comments
 1. Stort stort jätte stort GRATTIS!!!!! Åh vad duktiga ni är! :)
  Inga dåliga priser ni har, i Norrland får man nöja sig med uppmärksamheten under prisutdelningen! :)
  Kram från oss!

 2. Grattis Grattis ni är så duktiga.
  Synd att jag inte kunde stanna och titta på er, men Maja vart hastigt sämre så det var bara att dra hem tur att ni har filmat.

 3. Har sett filmen nu oxå! SHIT vad lika det är!! Det är helt skrämmande!! Den är VERKLIGEN Hyzz i ett mindre format! :D SUPERFINT ;)

 4. Grattis än en gång, ni var jätteduktiga!!!!

  Jag har bestämt mig för att bara ta Lp:t i ettan nu, sen kör vi bara på till eliten för det är ju ändå där man vill konkurrera. Jag tror det beror mycket på vad man har för hund, man kan ju tävla massor med vissa och andra tröttnar snabbare. Men nu känner jag mest att jag själv kommer tröttna, för så roliga är ju inte de lägre klasserna :P

  Håller tummarna för er på det kommande working testet! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top