skip to Main Content

Tollarspecialen

Då var specialen över för i år och man är många erfarenheter rikare. Jag och Mikaela tältade och bara det var ju en upplevelse i sig själv eftersom vi anlände sent på torsdagskväll och därför fick sätta upp tältet i mörker. Specialen började ju inte så bra eftersom jag blev hundbiten av en terrier som kommit lös precis när vi satt upp tältet. Den siktade ju såklart på Poppel men jag var ivägen. Som tur var så hade ägarna ett halvt sjukhus med sig så snabba åtgärder gjorde att jag slapp få en infektion, tur i oturen.

På fredagen skulle vi starta working test men det blev inget med det eftersom Poppel stängde av hjärnan på grund av skotten och jag hade väl inte heller så stor lust att stövla runt i skogen med en öm och svullen hand. På kvällen var det lydnad i olidlig hetta och jag var glad att vi inte var anmälda.

Lördagen återkommer jag till i nästa inlägg med massor av agilitybilder!

När vi vaknade på söndagen var man allmänt trött och seg och då var det dags för utställning. Det regnade inledningsvis och ingen av oss från Fagerlands Röda var speciellt peppade som synes på bilden nedanför. Men det gick ju bra ändå för Poppel som slutade som fjärde bästa unghundstik av 23 anmälda. Jag var rätt nöjd då med att bara de tre första gick vidare till bästa tik fast det känns ju såklart som att snubbla på mållinjen.

Vilken entusiasm!

Poppel stog snyggt och stabilt i ringen trots att domaren skulle räkna precis varenda tand och känna igenom noggrannare än noggrannast. Domaren var schäferdomare så jag tänkte att det var bäst att dra på lite extra med utställningstricket ;)

Ett väldigt stort minus för det kuperade underlaget som var urjobbigt att trava runt i, fast Poppel trippade på bra och drog upp tassarna lite extra i det höga gräset.

Vi fick ju iallafall lite rosetter!

This Post Has One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top