skip to Main Content

Stora Stockholm 2008

HUND 2008, SKK, 7/12-08, Stockholmsmässan

“Fint feminint huvud. Fin hals & rygg, normalt vinklad, tillräckligt bröstdjup, utmärkt päls men för höga strumpor. Rörelser ok.”

Domare: Erling Kjaer Pedersen, Danmark
Junkl 3

Jag visste att vi skulle få en riktig kalldusch i juniorklass efter att det hade gått så bra i valpklass, men jag trodde väl aldrig att det skulle bli med så fin kritik. För om man ser till resultatet så matchar det ju inte riktigt kritiken. Jag tror att domaren var lite allergisk mot höga strumpor för i var och varannan kritik stod en sådan kommentar bara det gick över tårna.

Men Poppel var den duktigaste lilla hunden i världen inne på mässan och i ringen! Det bekom henne inte alls att domaren kände igenom henne, så det var en stor lättnad med tanke på att hon krånglade litegrann i valpklass mot slutet. Hon verkar dessutom gilla att visa upp sig och känns nästan lite show-ig! Duktigaste Poppeln i världen (finns det förresten några andra Popplar? ;) )

Bilder från utställningen finns här!

This Post Has 14 Comments
 1. Ja det var lite konstig bedömning om man läser kritiken. Men då vet du att inte slösa pengar på den domaren. Jag fick en trea på min cocker av honom en gång så han är inte min favorit domare heller. ;) Jag tycker iallafall hon var fin lilla poppel och ni verkade ju ha roligt och det är ju huvudsaken.

 2. Hej! Det var kul att se dig igen och se Poppel i verkligheten =) Vi ses väl snart igen hoppas jag!

 3. Vad fina bilder på hela lilla blistra kullen. Dom är så fina allihopa i mina ögon i alla fall!! Jag gillar deras ”för höga” strumpor. Bättre de än som på min, inget vitt alls KRAM

 4. Oh, då ställde ni för samma (smått underliga) domare som vi gjorde! Han bedömde bassarna minst lika märkligt och det var tydligt att det där med unghundar inte var hans grej – Där delades både blått och gult ut friskt…

  Jag gillar också Poppels höga strumpor, men så är jag ju i överlag lite extra förtjust i tollare med mycket vitt :)

 5. Tack för hjälpen med att ställa ut Akira. Hoppas att vi kan träffas nån gång. Ska berätta att Akira var helt uttröttad igår när hon kom hem.

 6. Eeehm, en trea tycker jag man får om man ställer en tax i grandisringen, inte för att man har strumporna på sig. Kritiken var ju jättebra, så det där verkar bara helt absurt.. Jag tycker att Poppel är en mycket tjusig ung dam, så av mig får hon en etta :D helt klart!!

 7. Grattis till fin kritik. Trist med siffran, bara. Men nästa gång går det säkert bättre!

 8. Vad fin listen blir!!!
  Ser fram emot fler bilder:)

  Grattis till fin fin kritik…men håller med om konstigt pris i förhållande till kritiken!?

 9. Men hallå! Poppel fick ju bättre kritik än Trassel… hur kunde hon då få en 3:a?! Dra ner så mkt pga en marginellt hög strumpa?! Märklig domare…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top