skip to Main Content

Storslam på Svensk Vinnare 2011!

Svensk Vinnare 2011, 20/8-2011, Norrköping
Domare: Gloria Kerr, USA

SE V-11 SE U(u)CH Fagerlands Röda Poppel De AmoreX

“Good balance going around. Carries topline well standing and moving. I would give her a little more leg. Sound coming and going. Champion today.”

Jkl Exc, Jkk 1, Ck, Cert, Cacib, BIR
SE U(u)CH, SE V-11

Efter förra utställningen skrev jag att utställning är som det är och det kanske är det som är charmen. Oftast når man inte ändå fram och det är nog det som gör att det känns så fantastiskt när man väl står där med ett BIR i handen och vetskapen att ens hund var den finaste slår in. Extra tur hade vi att den dagen var just på denna utställningen vilket innebar att Poppel blev Svensk Vinnare 2011, hur häftigt är inte det?! Men ännu finare känns det att hon äntligen blev utställningschampion, som vi kämpat för så länge i både tid och pengar (för det har inte varit varken lätt eller billigt). Ja, jag vet att hon är en ung champion men hon har oxå fått väldigt många chanser och varit så nära ett flertal gånger men fallit på målsnöret. Äntligen – säger jag!

Nybakad champion, en väldigt stilig sådan!

Ser ni drygheten som vi fick på köpet med rosetten, om Poppel var en prinsessa innan så är det inget mot vad hon anser sig vara nu ;) ”Jag är bäst!”

Min Vilda Busiga Bläsand

”Nice young bitch. Carries her topline well. Good moving and standing. Balanced front and rear. Good quality coat. A little close going away. BOB-puppy.”

Hp & BIR Valpklass 2

Och lilla, lilla Kulan som blev BIR-valp i hård konkurrens mot endast sig själv får vi inte glömma. Det var det enda målet som jag hade hoppats uppfylla med resan, att Kula skulle få en BIR-valp rosett att matcha sin BIM-valp rosett med. Detta var nämligen sista valputställningen för henne, nästa gång hon entrar ringen blir det på Stora Sthlm i juniorklass!  

I finalerna som vi såklart stannade till så fick både Poppel och Kula varsin oengagerad blick av sina domare under förbedömningen. Kula var väl inte jätteduktig på att springa heller efter en lång dag med många intryck så det var bara att åka hem oplacerade. Kula ställdes mot alla valpar, det var inte gruppindelat vilket såklart gjorde det extra svårt att få en placering. Det är konstigt att inte domarna fattat vilken den finaste rasen är ännu!

PS. jag var faktiskt inte så himla nervös…framsteg!!

This Post Has 11 Comments
  1. Grattis igen och igen och igen!!! Blir så himmla glad över era resultat, vilken fin start på kennelns framtid! Vi ses i alla fall på stora stockholm!!!

  2. Supergrattis til fantastiska resultat!!! Så häftigt att få lägga till två titlar på en och samma utställning :)

  3. Men ÅÅÅH!!! Hur kunde jag missa att ni blev svenska vinnare, champion och BIR!!! :D :D :D :D :D
    Helt galet roligt, MASSOR MASSOR GRATTIS!!! Få sista certet på en vinnarutställning, bättre kan det faktiskt inte bli! Tur att jag inte såg det förrän nu så kan du få återuppliva minnet igen! ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top