skip to Main Content

Godkända i Rallylydnad

Rallylydnad, Norrtälje Lokala Kennelklubb, Rimbo
Klass: Nybörjarklass
Poäng: 83/100
Placering: 19 av 42

”Mjukt och fint. Tänk på kopplet!”

Domare: Katarina Strömberg

I söndags var vi och tävlade rally igen, denna gången precis efter Poppel gått ur höglöpet. I rallylydnad så får man tävla med löptik men för min egen del så vet jag nu att det inte är att rekommendera. Poppels hormoner är inte desamma som innan hennes valpkull, minst sagt. Men trots en Poppel som inte var lika alert som vanligt så klarade vi oss på fina poäng så nu är det bara en tävling till med poäng över 70 sen är vi i nästa klass!

Det som är så trevligt med att tävla rally är att jag inte blir det minsta nervös. Jag är lugn och det pirrar inte i magen, jag är helt neutral. Visst är jag taggad till att tävla men jag mår inte illa som jag gör när det handlar om vanlig lydnad. Det kan delvis bero på att det är enkla moment för Poppel i nybörjarklassen eller så tar jag det inte på lika blodigt allvar. Skönt är det iallafall att få komma ut och tävla skarpt och att samtidigt kunna bete sig normalt mot min hund, så det är nyttigt! Under denna tävling så trasslade Poppel in sig i kopplet och då fick jag känna på lite stress över situationen vilket jag inte hanterade så jättebra, så mer träning på mina nerver behövs!

This Post Has One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top