skip to Main Content

Tollarspecialen 2012


Valparnas pappa Keno och storebror Iver

Helgen som var gick alltså årets Tollarspecial av stapeln, denna gång på Öland. Det brukar vara årets höjdpunkt för tollartokiga och så även i år, även om det kändes lite jobbigt långt bort (drygt 8 timmar med lite raststopp). Väl på plats var det dock helt klart värt den långa resan!

Vi som var samlade från Min Vilda var Kula, Vilja, Cash och Ejder samt pappa Keno och storebror Iver. Poppel, Lotus och Viljas storasyster Doris var såklart oxå med!

Fredagen inleddes med agilitytävling för husse och Lotus där det blev en dubbeldisk, men Lotus hade väldigt roligt iallafall. På kvällen träffades vi alla och grillade. Lördag morgon var det dags för både lydnad och tollingjaktprov. Ibland hade det varit bra att kunna dela på sig för även om jag skyndade mig tillbaka till campingen från tollingjaktprovet som jag och Kula startade på så kom vi precis efter att Pernilla och Vilja hade tävlat klart, typiskt!

På söndagen var det i vanlig ordning utställning. Förhoppningen var att vi skulle få ställa upp med både avelsklass och uppfödarklass eftersom att vi hade fyra vildingar anmälda till utställningen. Tyvärr visade sig det att man inte fick ha med hundar som var anmälda i diskvalificerande fel-klassen dit Vilja var anmäld med anledning av att hon har en hög strumpa. Jaja, nästa år kanske! Det var dock ingen som hängde läpp när det visade sig att Vilja vann BIS i diskklassen! För oss andra gick det inte lika bra i den stora konkurrensen, men man kan inte alltid vara snyggast. Några Hp fick vi iallafall men inga placeringar.

Tusen tack till Malin som tagit alla bilder, nästa år kanske jag skippar att anmäla till utställningen så att jag hinner med att se och fota lite mera. Det vart stressigt när Poppel och Kula nästan skulle in samtidigt i sina ringar!


Carin och Cash fick Hp i unghundsklassen men sedan oplacerade.


Jag och Kula åkte ut rätt snabbt i gallringen, fröken kan tydligen inte springa utan att studsa eller stå stilla under uppställningen. Det stod ”full av energi” i bedömningen!

This Post Has One Comment
  1. Roligt att se Cash i ringen, de var jätteduktiga! Och Kula var ju så glad, det är oxå viktigt…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top