skip to Main Content

Alla Hjärtans Dag

Valparna äter och växer, idag är de 3 dagar gamla och alla verkar må bra. De börjar kännas riktigt livskraftiga och inte lika ömtåliga vilket märks på Poppel som numera inte blir orolig för minsta lilla pip de ger ifrån sig. Min valplåda (1,20 x 1,20) visade sig vara alldeles för stor för nyfödda valpar, iallafall om deras mor skulle få behålla vettet. Så nu bor de i en bia-bädd i valplådan istället och alla är så mycket lugnare och harmoniska. Valparna kommer ju inte så långt ifrån Poppel i bädden och då behöver inte hon stressa upp sig ifall någon kryper iväg utan kan lugnt ligga kvar tills valpen på upptäcksfärd vänder om. Hon har koll helt enkelt och det gillar hon! :)

Poppel har ganska hög feber (39,2 grader) men det är helt normalt såhär efter valpning. Jag har varit väldigt orolig för att hon ska drabbas av någon komplikation men med tanke på hur superpigg hon är så ska det nog inte vara någon fara. Hon äter väldigt gärna, dricker lagom mycket och sköter sina valpar exemplariskt. Första dagen var det lite löst i magen men nu är det bra igen. Hon kommer gärna med ut på en sväng runt kvarteret och jag tycker att det är så roligt att ha fått tillbaka min tokiga tjej igen. De här tre senaste veckorna av dräktigheten har hon varit superlugn, inte sprungit eller ansträngt sig alls. Nu är den vanliga Poppel tillbaka igen med råge! :)

Nu till dagens lilla projekt, individuella bilder! Trodde aldrig att det skulle gå så bra så här tidigt men mina valpar är såklart exemplariska i uppförandet. ;) De är så himla goa och mysiga! Men okej, de var i och för sig mätta och nöjda så jag hade nog lite hjälp av det. Färgerna på namnen är samma färger som de kommer få på halsbanden sen.

Min Vilda Alerta Andfågel
Hane

Min Vilda Busiga Bläsand
Tik

Min Vilda Charmiga Canadagås
Hane

Min Vilda Duktiga Duva
Tik

Min Vilda Ettriga Ejder
Hane

 

Min Vilda Fagra Fjällripa
Tik

This Post Has 14 Comments
 1. Åh vad söta! speciellt hanen på första bilden ;)
  Hur lång tid tar de innan dom öppnar ögonen?

 2. Grattis till de vackra valparna! Helt underbart att se de små liven och deras vackra mamma. Vi ha legat däckade i vinterkräksjuka här uppe och därför blev det en stor överraskning nu när jag äntligen är frisk nog att kika in och se hur det gått! Sköt om er och grattis ännu en gång!
  Mvh
  Norrland

 3. Men åh vilka fina valpar som har kommit! Det måste vara härligt och häftigt att få vara med om en egen kull för första gången. Det ska bli så spännande att få följa allihop.
  Tack för dina ord till mig och Bruno!
  Kram Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top