skip to Main Content

Vildingarna är här!

Nu är de här, 6 stycken underverk! Den första valpen föddes snabbt och lätt kl 15 igår och den sista var ute kring kl 19. En tik var tyvärr död men fullt utvecklad och i bra vikt. Den satt fast, antagligen beroende på att den var död. Jag fick ändå ut den relativt snabbt men det gick inte att få liv i den och den var kall redan när den kom ut. Jag sörjer verkligen den valpen, riktigt tråkigt. Men på ett sätt är jag glad för att den var död när den kom ut i motsats till att se den tyna bort, det känns lite lättare då.

Men nog om tråkigheterna, vi har ju faktiskt 6 stycken underbara valpar i livet. Tre hanar och tre tikar, vilken perfekt fördelning! Som sagt så gick valpningen lätt, alla tre hanar och två av tikarna gick jättelätt. Tiken med bläs föddes i vår korridor. Det var ett uppehåll på 1½ timme innan hon kom och Poppel krystade sporadiskt men så fort vi kommit utanför dörren (tänkte passa på att rasta Poppel och springa igång värkarna) så låg det en valp där! Jag misstänkte detta och därför hade jag med en handduk så den var fort inne och Poppel fick vänta med sin rastning.

Alla verkar må bra och de har överlevt natten. De äter och blir riktigt förbannade om inte mjölken kommer med en gång. Poppel pysslar med dem oavbrutet och det var inga tvivel på mammarollen när första valpen kom. Hon blir lite stressad om de sprider ut sig och börjar pipa, hon vill helst ha alla intill sig. Men hon vänjer sig mer och mer och snart lär hon sig nog att ta det lite lugnare ifall någon kommer på villovägar.

Valparna är hennes liv nu men att äta är viktigare. ;) Hon tvekade inte att lämna dem för middagen igår men å andra sidan så åt hon på rekordtid och spenderade ingen tid till att slicka skålen som hon annars kan göra i en kvart. Lotus älskar småvalpar (eller rättare sagt hjälplösa djurungar av alla arter) och går runt som en äggsjuk höna nu. Han får såklart inte komma in till valparna så han är väldigt olycklig, stackaren. Lexus verkar inte fatta ett dyft, han tycker det är roligare om ett par veckor när man kan leka med dem (vilket inte Lotus tycker).

Alla är jättefint tecknade med vita tassar, vit svanstipp och vitt bröst. En tik har bläs, en tik har en för hög strumpa, en hane har en liten vit prick i pannan och kanske lite på nosen och en hane tror jag har en vit strimma på nosen. Det är riktigt svårt att se de vita tecknen på nosen för ljuset kan spela en ett spratt så det ser vi bättre om ett par veckor. Men vad de än får för vita tecken så är de alldeles underbara!

This Post Has 36 Comments
 1. Stort GRATTIS igen till dom söta juvelerna!!! :D
  Ska bli jätte kul att följa deras utveckling och vi hoppas på många härliga valp bilder! :P

 2. Guuud va roligt, blev så himla glad när jag såg rubriken till inlägget!
  Grattis i massor till ”vildingarna” och lycka till med dom.
  … hoppas dom blir lika duktiga och snygga som mamma Poppel! :)

 3. GRATTIS till de små och så söta vildingarna : )
  Kommer följa varje bild med glädje!

 4. GRATTIS till valparna!!
  Härligt att allt gick så bra! Synd med den ena tiken, men så är det bara i naturen. Sex underverk har du ju!

  Lycka till och se fram mot åtta jobbiga och underbara veckor!

  Mvh,
  Johanna

 5. Grattis till valparna!

  Alltid trist med dödfödda valpar, men som du säger – hellre det än att de tynar bort senare. För då har man redan hunnit fästa sig vid dom, och i värsta fall så har alla hunnit bli tingade.

 6. Gud så roligt att få se de små! Helt underbart söta små minipopplar! Men jag måste säga att jag är lite ledsen för att det inte gick att ha valp för min del nu, annars hade en av de där sötnosarna kanske varit min!?

  Har du nån favorit än så länge föressten? Även om det tar ett bra tag innan man ser personligheterna kanske magkänslan finns där redan?

  Grattis än en gång, och pussa lite extra på Poppel!

 7. åh, så fina dom är. Kan knappt vänta tills man får hem en av dessa små skönheter! <3

 8. Ååååh, de är alldeles, alldeles hunderbara! :D Vad roligt det ska bli att följa små hunderverken framöver. :)

 9. Grattis till fantastiskt fina vildingar! Det är så kul att följa Poppel på hemsidan. Ser fram emot fina bilder på valparna!!

 10. GRATTIS!!! :D Guud så fina dom är, duktiga Poppel! En riktigt bra kombination verkar det ha blivit ^^ Ska bli kul att följa deras uppväxt :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top