skip to Main Content

Valplåda

Nu står valplådan klar att användas, det ska bara bäddas lite annorlunda sen när valparna kommer. BIA-bädden står där tillfälligt för att Poppel ska boa in sig lite.

Och boa in sig gjorde hon direkt! Sekunden då den var färdig klev hon över kanten och la sig. Pojkarna ville ju såklart oxå inspektera men det gick inte för sig enligt Poppel som morrade åt dem. Och hon är verkligen inte typen som morrar åt sina bröder för hon ligger mer än gärna och myser med dem, men nu är det skillnad.

Det känns som att hon har kommit till ro nu, allt är förberett för hennes valpar och det känner hon nog. I några dagar har hon kännts lite orolig och flåsig och inte riktigt varit bekväm så jag hoppas att detta var vad hon saknade.

Valparnas (och Poppels) foder är inköpt. Jag kommer ge Eukanuba Puppy Medium, vilket är detsamma som Poppel åt som valp. Hon blev ju både snygg och smart så vi kör vidare på ett vinnande koncept! Poppel ska få sig nån deciliter om dagen men äter i huvudsak sitt färskfoder.

Valplådan är 1,20 x 1,20 m och 30 cm hög förutom framstycket som är 20 cm. Den är väldigt enkel utan en massa krångliga luckor etc. När valparna börjar försöka ta sig ut så är det bara att vända framstycket mot väggen istället tills de ”får” komma ut. Jag har oxå skippat klämskydden. Behövs det så får jag skaffa såna men jag hoppas att Poppel är en försiktig mor.

Bjuder på bilden nedan, magen växer och framförallt juvren! Jag har smygmätt henne lite och kan avslöja att midjemåttet och vikten ökat. Med hur mycket får ni veta imorgon då sjätte veckan av dräktigheten är avklarad!

This Post Has 10 Comments
  1. åh de här blir bara mer o mer spännande! rolig bild på poppel! Jag är säker på att hon blir en supermor! :D

  2. säker på att valparna kommer trivas mycket bra där. ser ut som Poppel redan gör det också!

  3. Ååh, va roligt. Det kommer blir så himla roligt att följa valparna och poppel sen när dom små kommit. Tänk om man själv var lite äldre, hade en tik man kan para och gått uppfödarutbildningen (som jag kommer göra under mitt 3:e år på skolan.. snacka om att jag längtar). Avel är verkligen nånting jag fastnat för, så stort och krångligt område men ack så intressant!

  4. jaa längtar faktiskt till att börja plugga just av den anledningen =p men det blir ju inte förrän till hösten isf. Kul att poppel börjar förbereda sig :)

  5. Vilka fina bilder Frida,,,Och söta goa Poppel Jaa förstår hon morrar,,detju hennes hem och barnlåda..Klart en hona säger ifrån japp

    haide

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top