skip to Main Content

Vecka 5

I veckan har Poppel passerat halvvägs in i dräktigheten och nu är det alltså nedräkning som gäller. Bara ynka fyra veckor kvar!

Den här veckan har det verkligen hänt grejer! Poppels juver har växt nåt enormt så nu ser man två tydliga rader längs magen som tidigare varit så platt och fin. Spenarna är rejält stora och knallrosa. Vi har till och med upptäckt två ”nya” spenar! Jag har alltid trott att Poppel har åtta spenar men nu när juvervävnaden har växt så fanns där helt plötsligt två till längst upp. Spenarna är outvecklade och små som knappnålshuvuden så det är inte konstigt att de inte upptäckts tidigare. Ska bli spännande att se ifall de växer ikapp de andra och går att använda.

På bilden kan man skymta en rosa spene genom pälsen så det är ingen tvekan om att magen börjar bukta ut nu. Jag trodde verkligen inte att vi skulle få se några nämnvärda skillnader på den här veckan men magen verkar redan ha satt igång att växa. På bilden nedan ser man att Poppel inte ser riktigt lika smidig ut i figuren längre, hon liknar mer en tunna. Jag har märkt att hon inte bjuder på sina tokrus på promenaderna längre, springer gör hon men lite mer försiktigt. I den djupa snön vankar hon fram och ser riktigt otymplig ut. Så länge man inte har en boll förstås för då flyger allt hennes nyvunna förstånd rakt ut genom öronen.

Vad har hänt med valparna då? Nu har de börjat likna hundar och kallas för foster. Könstilhörigheten är bestämd och det blir spännande att se vad Poppel och Keno tycker att vi ska få. De har fått ögonlock och öronen har börjat utvecklas. Deras skelett har börjat förbenas och de är omkring 3-4 cm långa.

Poppels mått:
Vikt: 16,7 kg
Midja: 52 cm
Strax efter revbenen: 58 cm

This Post Has 15 Comments
 1. roligt att följa dräktigheten, och man ser faktist skillnad från första bilden. spännande!

 2. Oj, vilken skillnad på henne sedan förra veckan! Länkade till din sida i min blogg. Hoppas det var ok?!

 3. Heja poppel! Det kommer bli många valpar! Åh, blir valpsugen! Det kommer bli supervalpar ( och jag är inte alls partisk,hehe)

 4. Vilken tjockis hon börjar bli!

  Ja, fast fler Poppels finns det ju än din och min, jag vet om två till. ;)

 5. Hej jaa hon lagt påsig..ler,,,Såå spännande,,Är det många somstår i kö för valp?

  / Haide m Tiger

 6. JA! Har ju missat att hon redan är parad! :D Jalans vilken liten tjockis hon börjat bli. ;)
  Jag måste fixa hemsida nu för Trassel har börjat löpa en månad tidigare än planerat… :S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top