skip to Main Content

Vad vi ska göra 2011

Jag är inte vidare för att sätta officiella mål egentligen. Gjorde det ”i min ungdom” och blev lika besviken varje gång de inte hölls. Men nu känner jag att jag kan behöva en spark i baken som fortsätter att sparka året igenom och jag är väl dessutom tillräckligt mogen att kunna hantera nederlag…eller? Så jag tänkte skriva ner vad jag vill pyssla med i år.

Jag delar upp året i två perioder (för annars blir det så j*vla mycket att göra fram på hösten!) ;)

Första halvåret:
Poppel ska föda en armé med gullungar som vi ska dona med under hela våren. När de lämnat boet ska jag ta och damma av Poppels klass 3 lydnad och så ska vi ta och fixa uppflytt till elitklass! Jimmy ska tävla med Lotus i agility och lilla valpen ska få göra många studiebesök runt om Sveriges tävlingsbanor. Jag ska få Poppel startklar i Lägreklass spår, dvs blir klar med krypet och på nåt sätt klura ut hur jag ska få henne ointresserad av skott på platsliggning och budföring.

Lexus ska leva så länge han står på benen.

Valpträffar ska planeras och anordnas för de små och förhoppningsvis får vi komma på kennelträff hos Fagerlands Röda.

Andra halvåret:
Så fort pälsen är i kondition igen ska Poppel ut och tampas om sista certet för att bli utställningschampion. Lilla valpen ska springa vänstervarv i valpklass och charma till sig BIR-valptitlar från domarna (om hon inte ser ut som Fan själv…det vet man aldrig). En resa till Gotland kunde kanske vara kul.

Poppel ska tävla Lägreklass spår och bli uppflyttad till Högreklass. Har vi lust så tar vi upp viltspårsträningen direkt efter det och går ett par prov. Lilla valpen ska lära sig att spåra, precis som morsan och farsan.

Lotus ska fortsätta att tävla agility med hussen sin och lilla valpen ska gå någon form av förberedande agilitykurs. Husse har även sagt att Poppel ska debutera på agilitybanorna även hon men det tror jag på när jag ser det.

Lilla valpen ska gå på någon form av jaktkurs (förhoppningsvis ihop med kullsyskon) och Poppel får hänga med på sådan träning även hon. Just nu känns inte en start på tollingjaktprov så aktuellt men lyckas skotträningen till brukset bra så kanske hon även kan få stadga i jakten.

Lydnadsklass elit ska börja drillas in, det blir kanske ett vinterprojekt. Och lilla valpen ska även hon börja se vitsen med att sitta i utgångsställning.

Där har ni vårt år om jag får bestämma!

This Post Has 3 Comments
  1. Vilka bra mål, de låter helt realistiska! Gillar särskilt det att lilla valpen ska få spåra! Kan vi så dyker vi gärna upp på en valpträff..

  2. Helt fantastiska mål! Och jag är övertygad om att ni kommer fixa det galant! Men fyyyy vad jobbigt att jag inte får en mini-poppel, skulle verkligen vilja ha det! Du får helt enkelt planera in en till kull om några år, då är jag en mycket intresserad spekulant fortfarande, det vet du! ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top