skip to Main Content

Vecka 3

Nu har redan tredje veckan av dräktigheten gått. Det betyder att första trimestern – en tredjedel, är avklarad. Jag tycker tiden går fort!

Äggblåsorna har fäst vid livmoderväggen och kallas nu för embryon. De är en halv centimeter långa och börjar utveckla sina organ genom celldifferentiering. Jag har försökt palpera livmodern för att känna fosterblåsorna som ska kännas som pärlor på ett snöre, men det är jättesvårt! Jag ska fortsätta försöka under kommande veckan i takt med att de växer för sen blir de så stora att man inte kan känna gränsen mellan varje fosterblåsa.

Under veckan har jag klurat fram stamtavlenamnen. De är inte helt spikade ännu men det kommer bli fågeltema! För säkerhets skull har jag gjort 12 stycken (som halvsyster Puma fick) men jag tror vi slipper en sån megakull.

Poppel mår bra. Hon har blivit väldigt mysig och sover mycket, men utomhus är det som vanligt fullt ös medvetslös. Under dygn 19 och 20, dvs nyårsafton och nyårsdagen har hon sett helt spyfärdig ut från och till så hon har nog varit ganska illamående. Imorse kräktes hon innan frukost men hon tackar inte nej till mat! Jag har även tyckt att hennes bröstvårtor blivit mörkare rosa och lite annorlunda, typ fastare och längre. Jag funderar även på om hon kommer ha kvar allt hår hon har på magen, stackars valparna kommer ju få hår i mjölken!

Hennes figur har inte ändrats, det kommer först om ett par veckor men det blev ändå en bild idag.

Poppels mått:
Vikt: 16,2 kg
Midja: 46 cm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top