skip to Main Content

Året som gått 2010

Då var det dags för en sammanfattning av vårt år 2010!

På vardagsfronten har allt varit lugnt, vi bor kvar i vår fina studentlägenhet i Sunnersta men vill gärna försöka få en lägenhet med uteplats och egen ingång på Ultuna där min skola ligger. Vi har fortsatt att trivas med våra utbildningar och för Jimmys del så är det bara hälften kvar, dvs 1,5 år. Jag själv har tre år kvar.

Hälsa
Året har präglats starkast av Poppels hälsa. Det nya året kunde inte börjat sämre för i januari blev Poppel sjuk i akut pankreatit. Vi hade tur att hon inte hade en kronisk defekt utan att inflammationen orsakats av yttre faktorer men bukspottkörtlar läker långsamt och veterinären gav oss besked om att det skulle ta ett år av att kontrollera Poppels diet. Det har även varit en ständig ångest för återfall, vilket vi har haft turen att slippa men varje gång Poppel kräkts så har oron varit där. Det här har tagit på träningsmotivation och attityd för mig plus att jag har blivit mycket mer överbeskyddande än vad som är nyttigt för en hund. Riktigt jobbigt har det varit men nu hoppas vi kunna lämna allt bakom oss!

   

Lexus blev väldigt dålig i sina höfter efter vintern och i juni röntgade vi om hans höfter. Han hade hälta och svårt att ta sig upp från golvet. Veterinären hittade ännu mer benpålagringar, särskilt på vänster höft samt spondylos i ryggen vilket inte var någon vidare ljus diagnos. Men vi bestämde oss för att låta honom vara hund och leva ett lyckligt liv så länge han orkar. Sedan dess äter han smärtstillande varje dag men vi känner att han inte kommer kunna vara med så länge till.

Poppel har ögonlysts utan anmärkning i oktober, vilket var den sista hälsokontrollen inför parning. Vi har även varit på återbesök för pankreatiten och veterinären friskförklarade henne!

Kennel
Mitt kennelnamn blev godkänt i april efter felstavning av SKK och en protest från okänd. Lite vemodigt har det kännts då jag inte vetat hur det skulle bli med Poppel och avelsmöjligheter men då hon varit frisk och kry förutom de där tre dagarna i januari så började jag ändå leta efter en hane. Hjälp, vad svårt det var! Jag visste inte riktigt vad jag var ute efter men när jag träffade Malin & Keno på lagkampen i maj så stod det iallafall klart vilken typ av hund jag sökte, nämligen en Keno. Så jag började leta efter en hane som Keno men det gick ju inte, jag var redan helt såld. Och att det skulle bli Keno bestämdes i juli, sedan dess har det varit en lång väntan på löpet som kom sista dagen på november. Nu har det snart gått tre veckor sedan parningarna som gick jättebra och jag håller tummarna för valpar!

Jag har även avslutat SKK’s uppfödarutbildning under året vilket har varit lärorikt.

Lydnad/Bruks
Det har inte varit ett lydnadsår för oss, inte en enda tävling har vi gjort. Men alla moment inför klass 3 har vi tränat in, det är bara helheten som återstår innan vi ger oss ut för att tävla. Jag är ju egentligen inte så noga med utförandet av detaljer men för att stilla mina tävlingsnerver så behöver jag känna att vi har full koll. Annars är det som betyder mest för mig på tävling attityden och känslan i momenten. Vi har gått två privattimmar för Nancy Nilsson under sommaren som hjälpt upp motivationen och gett lite nya idéer.

Under hösten fick jag ett ryck och bestämde mig för att ’nu jäklar ska jag anmäla oss till appellen annars kommer jag aldrig få tummen ur att börja träna’. Så sagt och gjort, jag anmälde och sen spårade vi järnet och tränade in framförgående och budföring. Malin och Martha coachade oss gröngölingar i bruks och vi tog hem uppflytt, klassvinst och 10-10 poäng på spåret!

Utställning
Poppels utställningsår 2010 har varit ett bra år. En av höjdpunkterna var när Poppel vann öppenklassen på Lilla Sthlm, men tyvärr utan CK. I maj åkte vi till Gotland på dubbelutställning och tog hem CERT ena dagen och CK andra dagen. I juni var det dags att prova lyckan på Svensk Vinnarutställning i Avesta. Poppel vann öppenklassen med CK och kom reserv i bästa tikklass med ett stort antal anmälningar som konkurrens. Hon fick mycket fina lovord av domaren som kom ihåg henne sedan han dömt henne i unghundsklass. Poppel har även ställts i jaktklass under året vilket har kännts jättekul! Och på Tollarspecialen fortsätter hon att stå sig i stor konkurrens då hon blev placerad som 4:a i jaktklass.

Jakt
I maj ställde jag och Poppel upp i mixlaget UppVärmningarna på Lagkampen (som är en lagtävling med stationer som ett working test) tillsammans med Anna, Malin och Mari. Vi (mest tack vare värmlänningarna) kom på fjärdeplats av tio!

Det största av allt detta år har varit att Poppel startat nybörjarklass tollingjaktprov med ett andrapris! 

Agility
Under hösten började husse och Lotus på agilitykurs och de hann även med ett par tävlingar, dock utan större framgång. De kom iallafall runt banan en gång med tio fel men husses fantasi om pinnar som skulle rasa in får finnas kvar även under nästa år.

Övrigt
I augusti blev jag kontaktad av Uppsala Stadsteater som behövde ha en hund till deras affisch för Elake Måns. Självklart nappade jag och några dagar senare befann jag och Poppel oss upp på taket till teatern för fotografering. Under hösten har bilderna kommit och jag har även sett min lilla hund på bioreklam! Jättehäftigt och kul har det varit!

Nu blickar vi fram mot det nya året med stor spänning inför valpar och allt som hör till! En och annan tävling ska vi väl också hinna med…

Gott Nytt År!

This Post Has 2 Comments
  1. Wow, vilket år!! Och detta året kommer ju bli minst lika bra, om inte bättre! God fortsättning till er!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top