skip to Main Content

Sedan sist

Rus N’ Riv Little Red Ridninghood   –   Mozart   –   Rus N’ Riv When You Cameintomylife

Nu har tiden sprungit iväg med skolstart och höstens intåg här i Uppsala. Vi kan börja med dagens happening ;)

Vi är ju som sagt lite inne i agilitysvängen för tillfället så vi for till Väsby och agility-klass 3-tävling, för att ladda motivationen för Jimmy som ju faktiskt ska tävla nästa helg! Det visade sig bli släktträff för Lotus istället då både hans moster och kusin var där, trevligt. Jag knäppte såklart en bild på kusinen, och nyblivne lydnadschampionen, Gin till min samling. (kommer upp om nån dag) Kul att träffa både hundar och mattar igen :)

I torsdags skulle Jimmy och Lotus träna agility på den öppna träningen och det visade sig vara träningstävling! Två lopp på samma bana och resultatet blev dubbeldisk, det var visst inte så enkelt som husse kanske trott. Lotus var övertaggad i andra loppet så det blev mest en massa flum men även om inte helheten sitter så finns det många fina delar.

I veckan har vi tränat slalom och Lotus har lärt sig själva principen och verkar förstå vad hindret går ut på. Även om det går långsamt så gör han nu ett självständigt slalom utan att man behöver gå med, kanon! Nästa projekt…kontaktfält.

Poppel har fått spåra tre gånger den här veckan och hon går vidare i sin utveckling. Jag tycker att hon gör ett bra jobb med tanke på hur lite erfarenhet hon har och det kan man se i vinklarna där hon gärna tappar spåret. Men det lossnar säkert oxå snart. Lydnadsträning har vi oxå ägnat oss åt och där har jag en svacka i min egen motivation som förhoppningsvis är botad nu när jag bokat två timmars privatträning i september!

Det blir mycket aktiviteter och tävlingar nu i september, främst agility men jag har faktiskt anmält Poppel till ett working test oxå så det blir en rolig och spännande tid framöver.

This Post Has 2 Comments
  1. hoppas framgången med träningen på agility fortsätter! :)
    Har precis börjat träna lite agility med, börjat lite sakta med slalom ;) Det går super!

    Jättefin bild på alla tre hundarna! :) Tycker Lotus e finast av dom ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top