skip to Main Content

Debuten i (officiell) jaktklass

SKK, Östergötlands Kennelklubb 21/8-2010, Norrköping

“Fint huvud, bra hals, front och ben. Stark rygg, kort kors, bra bakställ. Rör sig ok, ej i bästa päls.”

Domare: Jan Roger Sauge
Jkl 1, Jkk 1

Det haglade tvåor idag så jag får ändå känna mig extremt nöjd över att Poppel, nakenråttan, fick en slät etta. Okej, hon har fortfarande lite byxor och svans kvar men känner man på henne så kunde man tro att hon hörde hemma bland strävhårstaxarna, det finns ingen underull på hunden. Kort kors var en ny kritik, och jag är för dålig på anatomin för att kunna hålla med eller ej. Domaren förklarade att uteblivet ck berodde på avsaknad av päls och jag kan inte göra annat än att instämma!

Satt och klurade lite i bilen på väg ner till utställningen och kom fram till att Poppels två cert är tagna antingen i löp eller strax efter och det är ju oxå då som hennes päls är kanonfin. Hon löpte i april/maj och har ändå haft helt okej päls hela sommaren. Den började rasa av typ dagen efter jag anmälde (är det inte alltid så?) så nu är det snart dags att börja sätta pälsen igen. Om några månader är det dags för löp så cirkeln stämmer!

Dagens BIR (inget BIM delades ut)
SE U(u)CH NO UCH NO V-08 Allydor’s Unifly To Arrive

Dagens tikcert (inget hancert delades ut)
Arbetsviljans Fågelbärlöv

Grattis!

En handfull hundar fotograferades till mitt tollargalleri som kommer komma upp inom kort!

This Post Has 4 Comments
 1. Hej Frida!

  Tusen tack för de sååå fina korten du tog i helgen, både BIR-kortet och porträtten! La ut dem på min hemsida, givetvis med länk till din. Vi ses säkert på någon utställning snart, när din nakenråtta fått kläder igen :-)

  Må så gott!

  Hälsn Sofia med Alice

 2. ska på min första off. utställningstävling i helgen med Zorro. HAN har väääldigt lite päls så hoppas inte på så mycket. Nervositeten sitter redan :P

 3. Hei!

  Hvilken superflott hjemmeside du har! Og HVILKEN fotograf!! Utrolig fine bilder du tar. Jeg likte spesielt godt bildet av Arbetsviljans Fågelbærlöv :D Er det mulig å få det tilsendt på min e-post? Jeg ville satt utrolig stor pris på et flott bilde av Emils første avkom med cert ;)

  Ritkig lykke til videre i trening og konkurranse med dine herlige hunder!

  Med vennlig hilsen
  Elisabeth & co

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top