skip to Main Content

Cert i Visby!

SSRK Gotland 8/5-2010, Visby

Typ och helhetsintryck: Utmärkt (Excellent)
“Bra storlek och proportioner. Välformat feminint huvud. Bra uttryck. Bra hals och skuldra. Välvinklad. Utmärkt bröstkorg. Stram rygg, välburen svans. Rör sig med bra steg. Bra benstomme, päls, färg och tecken.”

Domare: Bertil Lungren
Ökl 1, Ökk 1, CK, Btkl 2, CERT

Som sagt, jag blev eld och lågor över domarändringen till Bertil Lundgren (som gav Poppel hennes första cert) och det visade sig verkligen vara till vår fördel! Poppel fick sitt andra cert i en konkurrens på ca 12 tikar och helt plötsligt kändes inte vår semester lika jävlig längre. Det har nämligen varit svinkallt under hela helgen på Gotland, mer om det i nästa uppdatering. Som tur var fick Poppel se sig slagen av Maria med championtiken Tasha så vi slapp riskera att bli BIR och stanna kvar till finalerna.

SSRK Gotland 9/5-2010, Visby

“Utmärkt typ. Välformat huvud. Trevligt uttryck. Harmonisk överlinje, mycket bra förbröst. Välvinklat, välmusklat bakställ. Tilltalande rörelseschema. Prima päls och kondition.”

Domare: Lena Hägglund
Ökl 1, Ökk 2, CK, Btkl 3

Under söndagen så blev det helt plötsligt matchboll på championatet och ingen var mer nervös än mig! Vi missade certet med en placering men det gjorde inget eftersom det var Maria & Caxie som fick det, hennes första dessutom och det unnar jag dem verkligen! Det blir ju faktiskt mer rättvist så. Och jag har redan kommit på en hel drös med anledningar till att det var bäst att vi inte fick championatet, bl a: på nästa utställning kommer det stå ”specialtecken: C” i katalogen och det hade ju varit tråkigt med två stycken likadana certrosetter, haha ;)

På det stora hela har helgen varit mycket trevlig trots det urusla vädret och en stor anledning till det var sällskapet (och tältet) som Maria med föräldrar på kennel Koppartrollets bidrog med!

Nu blir det anmälning till Svensk Vinnarutställning så får vi se hur det går…jag har ju börjat inse att Poppel faktiskt är en riktig snygging :)

This Post Has 17 Comments
 1. massor av grattis!! Snart ska vi göra en superinsats i Lagkampen ockkså!!

 2. GRATTIS, igen!!!

  Vilken underbart fin bild du tog på Poppel också!

 3. Grattis igen till certet :)
  Vilken otroligt fin bild på Poppel med den Gotländska bakgrunden!
  Det var kul att ses igår och snart är det dax igen ;)

 4. Grattis!! :D

  Jag tror jag såg Poppel, var där och miljötränade min lillkille :P Kul att det gick bra iaf :)
  Hon är jättefin verkligen! :)

 5. MASSOR GRATTIS!!! Matchboll på utställningschampionatet redan!!! :D :D :D
  Och bilden med ringmuren i bakgrunden är ju verkligen kanon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top