skip to Main Content

Lilla Lotus, där allt började

Min första egna hund, Lotus. Jag vet inte varför eller hur jag kom in på att jag skulle ha tollare, jag bara skulle ha en! Under två år drömde jag om denna hundras och någon vecka innan studenten åkte jag och Jimmy och hämtade hem Lotus, eller Mozart som han hette hos uppfödaren och även i stamtavlan. Jag tror att han var 9 veckor då. Vi velade fram och tillbaka huruvida vi verkligen skulle köpa valp just då, det var ju megaläskigt! Men efter att ha varit utan hund i över ett år sedan jag flyttat hemifrån så kände jag att det var dags att faktiskt ha en hund med tanke på hur mycket tid jag spenderade på brukshundklubben och höll agilitykurser.

Lotus skulle ju vara min agilityhund, men så blev det inte riktigt. På den tiden (låter som om jag är uråldrig nu) så var den gängse uppfattningen att man inte kunde träna agility alls förrän hunden fyllt 1 år. Under den otåliga väntan så hittade jag lydnadssporten och det var ju faktiskt riktigt roligt när man hade tollare istället för whippet som jag hade tränat med innan. Plötsligt var inte agilityn lika lockande för mig så vi började tävla lydnad istället. Fast vi tränade såklart agility vid sidan av och det tycker Lotus är väldigt mycket roligare än lydnad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top