skip to Main Content

Tollarspecialen 2010

Då var ännu en Tollarspecial avklarad. Det blev en debut i tollingjaktprov för oss och det med strålande resultat! Jag hade väl hoppats på att vi kunde få ett tredjepris men var fullt inställd på en nolla och så går vi och kammar hem en snygg tvåa med snudd på ettan!! Poppel var hetare än hetast på vattenmarkeringarna så det blev en knallning på skottet där. Eftersom hon är het på vatten med enbart kast så visste jag att hon skulle koka över med ett skott därtill men jag hade trott att det skulle yttra sig i skrik och pip. Första markeringen fixade hon med lite gnäll men andra så for hon iväg som en skållad råtta direkt på skottet. Hon lyssnade dock bra på min inkallning (hon veeet ju att man inte får knalla ;) ) men då kastades ju fågeln när hon hade ryggen mot och då fick vi en ny markering istället.

Efter markeringarna var hon ett yrväder och jag fick kämpa för att (precis som det står i kritiken) hålla henne i schack genom transporterna men oj vilket sök hon gjorde sedan! Jag har aldrig sett dess like i Poppel med superfina spontana upptag och avlämningarna i hand satt som alltid bra. Det var i söket jag trodde vi skulle brista men fågel efter fågel kom in som på löpande band. Härligt när det går bättre på tävling än träning, åtminstone vissa delar. :) Jag får ju skryta lite över mig själv oxå som fick beröm över att jag förde Poppel bra med tanke på att det var debuten för både henne och mig!

Tollingjaktprov Nkl Kolmården 23 juli 2010

Samarbetsvilja: Går att hålla i schack men kräver en del av sin förare.
Sökarbete: Har en härlig söklust och jobbar med positiv attityd i hela marken.
Fart: Hög.
Uthållighet: Utmärkt.
Näsa: Fångar vittring på långt håll.
Dirigerbarhet: Lättstyrd.
Markeringsförmåga: Den fågel hon ser hämtar hon med bra minnesbild. Missar nr 2 pga knallning.
Skottreaktion: Mycket ivrig.
Stadga: Ej fast. Går i skott. Enstaka gnäll.
Apporteringslust: I huvudsak spontan med bra inlevereringar.
Apportgrepp: Bra grepp och avlämning.
Simteknik: Simmar snabbt.
Vattenarbete: Stor vattenpassion.
Tolling: Utmärkt ansmygning, lekfull intensiv tolling. Håller sig på mattan i gömslet.
Sammanfattande kritik: En hund med härlig arbetslust och fina apporteringar. Hon gör ett mycket fint tollingarbete. Belastas idag något när hon får bråttom iväg på en markering. Bra förd.
Pris: 2
Domare: Anita Norrblom

Till söndagens utställning så bytte jag självklart klass till jaktklass! Det kändes jättehäftigt att få ställa upp i den klassen bland alla andra duktiga hundar. Och Poppel är ju dessutom inte bara duktig utan snygg oxå så vi fixade till oss en 4:e placering med Hp i den hårda konkurrensen! Kritiken glömde jag ju såklart att ta men jag gråter inte för det. Eftersom vi blev placerade så fick vi även ta ett varv i bästa tik-klassen men där hade vi såklart ingenting att hämta förutom att domaren tyckte att Poppel var söt under förbedömningen :)

Utställningsresultatet blev alltså Jaktklass 4:a Hp! Precis samma placering som förra året i unghundsklass för oss. Kul att hon står sig bra även i hård konkurrens, lilla Popplan.

This Post Has 17 Comments
 1. Grattis till en superhund ;) Haha, tycker ni jämt gör oerhört bra ifrån er. Härligt! :D

  Ska ni vara med på Gotlands Dog show?

 2. WOW! Att det skulle gå bra hade jag på känn, men det låter ju som om ni gjorde ett superarbete!!! STORT grattis!
  Och såklart grattis till placeringen i utställningen också!

  Synd att jag inte hann prata mer med dig, vi får hoppas vi ses i december istället! :)

 3. Grattis! Så himla kul att det gick så bra med både jaktprov och utställning!!! Vilken härlig jaktprovsdebut! Bra jobbat!

  Kram

 4. Stort grattis! Brain & Beauty, det är bra att ha båda delar :)! Tack åxå för en väldigt trevlig helg! Hör av dig om hur mycket jag blir skyldig dig för maten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top