skip to Main Content

Stockholm Hundmässa 2011

I helgen debuterade Kula och Cash på officiell utställning. De var båda otroligt duktiga i den stökiga miljön inne på mässan och var öppna och nyfikna mot domaren. Så när det kommer till den mentala delen är jag fantastiskt stolt och nöjd, sen att man kanske inte håller med om kritikerna är ju en bedömningssak. Cash var en klippa på att stå stilla och bli visiterad men matte hade nog glömt träna på att springa för där var han en studsboll och visade nog inte ett enda travsteg, men glad var han! Kula skuttade oxå till men hann iallafall visa några steg trav.

Domaren anmärkte på att Kula hade överbett som hon trodde kunde växa bort. Det har jag aldrig ens funderat över så när jag kom hem tittade jag i Poppels mun och jämförde. Om Kula har överbett så har Poppel oxå det (vilket hon aldrig fått anmärkning på) så jag vet inte riktigt vad jag ska tro om det. Att Kula skulle vara pälslös ser ni ju på bilden ovan att så inte är fallet, i själva verket så hade hon mer päls än flera tikar med excellent så man kan ju undra om domaren ens tittade eller om hon bara förutsatte det med tanke på Kulas låga ålder för klassen. Nåväl, det verkar vara tradition att få ett dåligt resultat på debuten på Stora Stockholm för mig. Om ni minns så fick ju faktiskt Poppel en 3:a på hennes debut och har därefter aldrig fått sämre än släta 1:or. Nu lägger vi utställningskarriären på hyllan för ett tag och kör full fart framåt med lydnadskarriären istället!

Min Vilda Busiga Bläsand
”Lite nätt juniortik med sött huvud och uttryck. Något knapp i sina vinklar fram och bak. Fina ben och tassar. Tillräcklig kropp. Har tyvärr tappat det mesta av pälsen. Rör sig ok från sidan men mycket trångt bak.”
Very Good

Min Vilda Charmiga Canadagås
”En glad junior. Sött huvud ännu under utveckling. Något knappt vinklad såväl fram som bak. Tillräcklig kropp och bröstkorg. Passande benstomme. Är för dagen ganska exalterad vilket gör att han bär sin svans allför högt och mycket orolig i sina rörelser.”
Good

 

This Post Has 5 Comments
  1. Har faktiskt tränat att springa, men så där är lille Cash när han
    vet att jag inte kommer åt han, och när han tycker att det händer för lite. Springa är lika med bus tycker han. Tur att han tycker att stå är ett jobb, för då sköter han sig…

  2. Skönt att de inte tyckte miljön var något konstigt. Trist att inte få excellent, men de har ju tiden för sig. Tycker de ser fina ut båda två. Väldigt lika varandra! Vad hade ni för domare?

  3. Båda två ser ju jättefina ut, knasigt att det inte blev excellent.
    Men det är så ibland, speciellt i utställningsringen, upp som en sol & ner som en pannkaka!
    Lycka till framöver :-D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top