skip to Main Content

2 veckor

Nu vid två veckors ålder börjar valparna att bli sådär underbart söta som bara valpar kan vara. På ostadiga ben har de övat och övat på att gå för att nu vara ganska så duktiga. Med deras utvecklingstakt så dröjer det inte länge förrän de kan springa! Ögonen är helt öppna och speciellt Ettriga Ejder kan ägna långa stunder åt att bara sitta och titta (för han kan faktiskt nästan sitta på riktigt nu). Idag firades tvåveckorsdagen med att sätta på halsband och två av valparna gick över 1 kg-strecket! De andra är inte långt efter heller.

De har även börjat upptäcka varandra. Öron, svansar och nosar smakas det på och då och då kan de bli riktigt förbannade på varandra. Än är de för ostadiga för lekinviter men jag gissar att det kommer komma snart.

Poppel är bara hos dem när de ska ha mat och kissa/bajsa. Jag tror att hon redan börjat fostra dem nåt sätt eftersom att hon inte går dit när de piper utan hon väntar tills det är tyst i lådan. Oftast så somnar Poppel när de diar så att hon ligger kvar en stund men annars går hon aldrig dit för att vara med dem. Pojkarna är dock fortfarande inte välkomna! Om jag skulle beskriva Poppel som mamma så skulle jag säga att hon är ganska egoistisk. ;) Att sova i vår säng även fast hon har valpar tycker hon är en självklarhet. Vid flera tillfällen har hon hoppat över grinden (vilket är farligt rent teoretiskt!) på natten. Inte ens att stänga både dörr och grind hjälper. Så nu får alla dörrar vara öppna och Poppels ordning är återställd; hon sover i vår säng igen. Men jag litar på att hon tar hand om sina valpar och ger dem allt vad de behöver, vilket både valparnas viktuppgång från dag till dag och renheten i lådan bevisar.

Nu till tvåveckorsbilderna ni alla väntar på:

Min Vilda Alerta Andfågel
Hane

Min Vilda Busiga Bläsand
Tik

Min Vilda Charmiga Canadagås
Hane

Min Vilda Duktiga Duva
Tik

Min Vilda Ettriga Ejder
Hane

Min Vilda Fagra Fjällripa
Tik

This Post Has 6 Comments
  1. Kommer bli hårt att inte få träffa dom än på länge.. Nu är dom verkligen hur söta som helst!

  2. dom blir verkligen bara sötare och sötare. roligt å se dom med öppna ögon. Fina i sina nya halsband oxå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top