skip to Main Content

Vecka 7

Sju veckor av dräktigheten har gått idag. Nu är det bara två veckor kvar tills valpning, kanske till och med mindre. Vi längtar och ser väldigt mycket fram emot de små liven. Vi är supernyfikna på hur många de är och hur många tikar och hanar det blir. Det är nog alla intresserade valpköpare oxå!

Poppel har blivit jättelugn och ”tråkig”. Hon har knappt tagit ett galoppsteg på hela veckan så det är nog ganska tungt i magen för henne. Hon lever upp kring måltiderna, men annars ligger hon mest och vilar. Mat är livet förstår ni, alla annan tid är bara väntetid. Hon har börjat tappa päls kring spenarna, tur för valparna så att de hittar fram sen. Inte för att det är så svårt att se spenarna som är gigantiska men ändå. De bakersta juvren hänger i backen när Poppel sitter så oftast sätter hon sig på ena skinkan som en valp numera.

Valparna har växt omkring 3 centimeter och börjar bli riktigt starka. Jag har försökt känna dem och jag tror att jag fått mig nån spark i handen, men det är svårt att veta exakt vad som är vad därinne. Än så länge går det inte att se fosterrörelser genom bukväggen men det kommer nog till veckan. Valparna har även fått päls och vi är jättenyfikna på vad de kommer ha för vita tecken och om de kommer få pappa Kenos mörkröda färg.

Poppels mått:
Vikt: 18 kg
Midja: 63 cm
Strax efter revbenen: 64 cm

Tubformad!

This Post Has 5 Comments
  1. men oj vilken ökning bara denna vecka. nu syns det tydliga tecken på att det börjar dra ihop sig mot valpning. kan knappt vänta!

  2. Säger lika som Martha.. lika spännande varje gång!!
    Det ska bli så oootroligt roligt att följa denna kull. Har ju följt din blogg sedan bara ett par veckor innan du hämtade Poppel så det är lite extra roligt att följa hennes första kull också :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top