skip to Main Content

Uppsalas femte charmigaste hund


Foto: Elisabeth Sterner

Idag har vi haft en händelserik dag. Jag och Poppel (och Kula även om hon inte var till så stor hjälp) har jobbat på UHAC och visat rallylydnad och hjälpt de som ville prova på. Intresset var dessvärre inte så stort idag eftersom det var massvis med andra aktiviteter som lockade mer. Bland annat så korades Uppsalas charmigaste hund av Håkan som var med i Top Dog som gick på trean för en himla massa år sen.

Det fanns även en fotograf på plats och tjejerna fick proffsfotograferas både enskilt och ihop. Blir det bra bilder så får jag väl köpa några. Samtidigt så hade uhac kurs med DogModel i grundfärdigheter för att bli hundmodell och det kanske hade varit en bra idé att gå den kursen först med tanke på hur det gick på vår fotografering – kaos!

Både Poppel och Kula ställde upp i skojtävlingen ”Uppsalas charmigaste hund” och här är deras kritiker.

Poppel: ”Tollare med helt ljuvlig personlighet. Lärorik, fantastisk och dagens bästa hånglare. I ♥ her! Stor nospuss och i final, välkommen. ♥ Håkan”

Kula: ”En liten skönhet med fantastisk pälskvalité. Vilken kommande personlighet. LÄCKERBIT. Välmående, snygg. En kommande vinnare. I love you. Håkan”

Härliga kritiker va ;) Tänk om man kunde få sådana på utställning, haha! Av de som hade två hundar valdes en till att gå till final och jag hade såklart trott att om det var någon som skulle vinna så var det Kula, men icke. Poppel charmade honom totalt med sina pussar och personlighet så det var morsan som visade vart skåpet ska stå. I finalen plockades först tio ut och sedan fem och Poppel fick vara med i båda gallringarna! Men sen var det stopp så hon stannade alltså på en femteplats. :) Men, Poppel fick en alldeles egen titel att ta hem, nämligen ”Uppsalas bästa pussare”.

This Post Has 3 Comments
  1. Då vet vi vart Kenai’s pussande (fast jag skulle snarare påstå att han är ute efter att slicka på hjärnan via näsa, mun och öron..) kommer ifrån då!

  2. Inte så konstigt att Poppel kom vidare, svårt att inte charmas av henne..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top