skip to Main Content

Nancy Nilsson

Idag har jag, Amanda och Emma haft en halvdag med Nancy Nilsson (som är 2008 års SM vinnare i lydnad). Jag tror vi allihopa var mer än nöjda med alla tips och råd vi fick men framförallt så har vi nu alla en stor dos nyvunnen inspiration till fortsatt träning!

Jag började med att visa upp Poppels inkallning med ställande för att få tips i fortsatt träning. Jag har ju hela tiden tänkt att jag ska jobba bort hjälperna men nu fick jag bassning av Nancy som sa att det verkligen inte var nödvändigt. Det köpte jag rakt av och nu känns min framtida träning mycket roligare! För övrigt så måste jag skryta lite med att Nancy tappade hakan när hon såg Poppels ställande och sa att det var en tolva! :)

Nästa moment var rutan och även här var problemet hur jag skulle jobba bort hjälperna, vilket jag ju inte längre ska så då var det problemet ur världen. Men jag ska lära Poppel att ställa sig rakt fram i rutan, alltså inte vända om emot mig. Det kan bli riktigt spännande och jag ser fram emot den inlärningen!

Sedan blev det lite fritt följ-träning och där är det dags att dämpa Poppel. Hon överjobbar alldeles för mycket vilket gör att hon pendlar i position. Man kan ju tycka att det är relativt lätt att dämpa en hund i fritt följ men inte med Poppel för efter tre steg så har hon gått igång igen – så roligt tycker hon det är att gå fot.

Vi diskuterade platsliggning på slutet där vi fick rådet om hakan i backen men jag är fortfarande lite emot det för Poppels del. Jag tänker inte sätta igång med det nu iallafall men kanske i en högre klass.

Nu är det träning som gäller om vi ska hinna med att starta om två veckor!

This Post Has 2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top