skip to Main Content

Lydnadsveckan måndag

Sagt och gjort, idag blev det lydnadsträning på msbk. Vi fick kanon störning i form av kursverksamhet bredvid oss på planen där det kommenderades. Jag fick tränat en hel del kontakt med Poppel som var nyttigt. Jag fick även träna på att hålla Poppels energinivå nere för att inte störa kursen vilket oxå var nyttigt.

I övrigt blev det fritt följ, apportering, ställande under gång och lite ruta. Jag tycker att jag ligger ett steg före i träningen som nosar på tvåans moment men Poppel är redan inne på treans moment för hon tycker att hon ska lägga sig i rutan och göra sättande under gång. Poppel siktar högt och tycker väl att vi kan bli klara i de lägre klasserna så att hon får börja med de roliga momenten ;)

Lotus fick träna elitruta med skick åt sidan som gick fint men jag ville inte störa kursen så jag var kanske lite väl otydlig i mina kommandon. Han gjorde även en snygg fjärrdirigering och jag tror att jag äntligen har kommit på sättet att kommendera honom där. Nyckeln är lugnt och diskret. Jag blir ju sugen på att prova tävlingslyckan med honom igen!

Usch, vad tråkigt det är att skriva såhär om vad vi tränat, det är väl ändå ingen som är intresserad av det?!

This Post Has 2 Comments
  1. Nej, det är kul att höra vad du hittar på. Men ännu roligare är det ju med filmklipp på lydnadsträningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top