skip to Main Content

Nytt försök i lydnadsklass 3

Lydnadsklass 3, Gävle BK 24/9 2011

Sittande i grupp – 10 
Platsliggning – 5   sätter sig
Fritt följ – 7,5   dk handen några sittande
Sättande – 8,5   dk
Inkallning – 6   två dk, går långt
Rutan – 9,5   fel väg in i rutan
Hoppapportering – 7   slår i, omtag
Metallapportering – 7   dk, gripande, tempo in
Vittring – 10 
Fjärrdirigering – 6,5   missar ett skifte, 3 dm framåt

Summa: 248,5 poäng, 2:a pris

Åh, så retligt! Poppel bestämde sig för att testa något nytt och sätter sig upp efter halva platsliggningen!! Hon har verkligen aldrig aldrig aldrig gjort det förr, inte ens på träning. Hade hon inte gjort det så hade vi haft förstapriset!

Jag kunde se henne genom en glipa i planket genom hela platsen och hon var väldigt orolig och tittade sig omkring hela tiden, nosade lite i backen och satte sig sedan långsamt upp, hon var inte bekväm med situationen. Vi hade startnummer 1 och fick lägga närmast vägen där det gick folk och hundar hela tiden både så hon kunde se och bakom henne. Jag trodde verkligen inte att det skulle vara ett problem men nu har jag fått ett kvitto på att Poppel är alldeles för störningskänslig och därtill pinsamt dåligt tränad kring störningar, så skäms på mig!

Lydnaden klarade vi oss igenom med många många dk, Poppel blir ju uppenbarligen väldigt störd av tävlingsledare, domare och skrivare för vi hade ingen kontakt alls. Transporterna mellan momenten var likaså utan kontakt (om jag inte tjatade) och hela programmet var utan fokus. Hon vet ju vad hon ska göra men störningarna hyvlar av hälften av hennes kapacitet. Jag upplever dock inte att hon blir ”låg” och inte vill vara med, hon har bara så mycket annat att spana in så hon hinner inte ha full fokus på uppgifterna. Som tur är, för det kan vi ju träna på hur lätt som helst!

Det här med störningskänslighet har kommit efter hennes valpkull, Poppel ska ha koll på allting numera. Förut brydde hon sig inte så mycket, att gå fot var det bästa som fanns, inget annat slog det, vilket lett till att vi inte tränat så mycket på störningar.

Men vad glad jag är ändå att hon inte nollade ett enda moment för det visar ju på att hon har förståelse för momenten, det är bara lite mer fokus som ska tränas in sen sitter förstapriset där!

This Post Has 3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top