skip to Main Content

Bra debut

Rallylydnad, Norsborgs Lokala Kennelklubb
Klass: Fortsättningsklass
Poäng: 77/100
Placering: 13 av 22

Kritik: ”Glad och positiv hund, synd på missarna.”
Domare: Katarina Strömberg

I söndags, endast en vecka efter uppflytt, gjorde vi en bra debut i rallylydnadens fortsättningsklass. För det första så gick vi in utan att ens ha tränat på en hel fortsättningsbana (men såklart tränat alla skyltar var och en för sig) och för det andra så hade Poppel en sjuk och virrig matte med sig. Det började ju ”bra” med att jag gjorde fel övning (minus 10 p) på den allra första skylten vilket jag kom på direkt efter så att jag tänkte lite på det istället för att förbereda Poppel för hoppet som jag ska, där blev det vägran och omtag (minus 8 p). Jaja, Poppel kändes alert och på topp så det var bara att köra på och försöka hålla hårt i de poäng vi hade kvar. Det blev lite avdrag för oro i ställandet och så gjorde jag tydligen ett moment mer än 0,5 meter ifrån skylten men sedan var det raka vägen i mål. Det märks att det är hårdare bedömning i fortsättningsklassen, vilket det ju ska vara! Det var väldigt skönt att slippa koppel och jag tror att Poppel kände samma som hängde med på ett bättre sätt.

Jag var lite nervös vid prisutdelningen ifall vi hade diskat oss pga felövning (jag kan inte reglerna perfekt) men vi blev godkända med lite marginal, kul!

This Post Has 3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top