skip to Main Content

Appellklass-debuten!

Vi gjorde det! Vi vann över alla – på debuten!

Appellklass spår, Sala BK 24/10 2010

Specialmoment
Budföring – 5,5/5
Spårning – 10/10 (med plus i kanten)

Lydnadsmoment
Linförighet – 9,5/7,5
Framförgående – 7,5/7,0
Platsläggande – 10/10
Inkallande – 10/10
Apportering – 7/7
Hopp över hinder – 10/10
Platsliggande – 10/10

Summa: 287 poäng, uppflytt och 1a placering av 12 ekipage.

Utan fjärilar i magen har vi gjort vår bruksdebut. Ja det är sant – jag var inte särskilt nervös alls och det var en underbar känsla! Dagen började med att lägga spår på frostbitet fält där jag kände att det får gå hur som helst med tanke på att vi aldrig spårat i frost. Men Poppel, sin vana trogen i tävlingssammanhang, drar såklart till med sin bästa prestation någonsin och spårar så klockrent det bara går. Det var inga som helst problem på raksträckorna och vinklarna spikade hon som om det vore ett IPO-spår. Precis som jag vill ha det, haha! Om jag får klaga på en enda liten sak så är det att jag tyckte det kunde gått lite fortare med inleverering av pinnarna – fort gick det, men inte så fort som i vanliga fall!

Sedan var det dags för lunch och jag kände nervositeten komma krypandes inför lydnaden – det vore ju försmädligt att sumpa vår fina 10a på spåret för en dålig lydnadsdel! Budföringen tänkte jag testa mest för att se var hon står i det momentet. Vi fick neddrag eftersom att mottagarens byxa luktade väldigt gott och Poppel behövde tre kommandon på sig för att ”höra” marsch. Men det var lite mitt fel oxå eftersom jag glömde säga till att Poppel behöver ett kraftigt kommando. I övrigt fungerade det jättefint och Poppel var lätt den snabbaste hunden!

Platsliggningen var en pärs efter att jag hört flera av deltagarna ”hoppas på att deras hundar skulle ligga på platsen”. Men vi hade tur och alla hundar låg eller satt kvar. Jag kände mig väldigt sträng och dominant under platsliggningen så det var bara att pusta ut och försöka peppa upp Poppel efter att vi fått våra tior i betyg. Hon gick som en dröm på plan, full fokus och fart! Det blev lite tokigt med apporteringen då hon fick en liten apportbock som hon lyckades greppa halvt över ena klossen så att hon tappade den precis i utgångsposition, men annars var apporteringen fin. Och än en gång är Poppel bättre när det gäller, nämligen i framförgåendet! Hon gjorde raka fina framförgåenden och hyfsat raka stopp, visst hon drar lite men heter man Poppel så är det så man ska göra. ;)

Jag är väldigt nöjd över min lilla pärla idag, hon gör alltid sitt bästa vad det än gäller och det med ett strålande humör! Jag är oxå väldigt tacksam för alla tips och hejarop från Malin och Martha – utan er hade jag aldrig vågat!

Du och jag – vi är bäst! ♥

This Post Has 26 Comments
  1. Men WOW – ni är ju BÄST!!! Snacka om att äga ut de andra, haha! Njut av segerns sötma, den är för härlig! Ni är mina idoler! Kram och grattis!!!

  2. Hurra vad ni är bra! Fast vi visste hela tiden att ni skulle klara det, ni är super! Grattis igen!

  3. STORT grattis!! Inte illa!! Mycket fina poäng där måste jag säga! Kram en fagerland röda fantast med fel ras för tillfället ;)

  4. KANON!!! :D :D :D Massor grattis till en strålande bruksdebut! Och vad avundsjuk jag blev att du inte var ett dugg nervös… jag har ALDRIG varit så nervös på en tävling som när vi tävlade andra gången i apellklass. :S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top