skip to Main Content

Känd mental status

Lilla Poppel är trött efter morgonens påhitt.

Nu var det äntligen gjort, Poppels MH. Jag är faktiskt riktigt nöjd med hennes ”mentalitet” så det känns bra nu såhär efteråt men jag var bra nervös där ett tag. Och så är jag nöjd över att Poppels vardagslydnad höll iallafall halva programmet innan det gick upp för henne att hon kunde streta och dra i kopplet bäst hon ville.

Dagen bjöd på både positiva och mindre positiva överraskningar. Kamp är inte Poppels starka sida men hon fick högsta betyg på den skalan idag, förutom vid skotten där hon inte alls hade tid att kampa! På skotten fick vi en trea men det var helt okej eftersom det inte var pga rädsla och enligt mig så är Poppel numera helt skottfast med retrievermått mätt.

Spökena var inte så jätteintressanta, hon gick fram tillsammans med mig och kollade av dem. Det mesta gjorde hon tillsammans med mig faktiskt och det sa beskrivaren något om på slutet oxå, att hon litar på att det inte är farligt ifall jag inte tycker det är farligt. Och jag märkte även att hon sökte sig till mig ifall det blev jobbigt för då gick hon väldigt fint vid sidan!

Där hon fick störst reaktioner var vid skrämselmomenten men det var ändå inte så jättefarligt. På dumpen blev det lite bågar vid passagerna eftersom hon inte hann kolla av overallen ordentligt. På skramlet gav jag henne mer tid att kolla av och nosa på kedjorna så där var inte passagerna något problem.

Men det som känns riktigt bra är att Poppel inte var stressad mellan momenten överhuvudtaget och det var ingenting som var sådär katastrofalt dåligt utan hon kändes trygg och stabil.

Helnöjd matte och hund!

This Post Has 4 Comments
  1. Jag får gratulera till ett väl genomfört MH!
    Visst är det skönt när man är klar med det! I alla fall jag brukar gå och fundera innan MH hur min vovve ska reagera…
    Fiiina bilder – som vanligt!
    Kram Maria och Bruno

  2. Halloj! Hoppas du känner dig lite piggare. Skulle du kunna maila över de bilder du tog på Glimma på Mh:t, vore kul att se. :) Ses på lördag, blir skoj!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top