skip to Main Content

Träningstävling med Poppel

Tyvärr har jag inga nya bilder att visa men jag kände att det var dags för ett litet blogginlägg ändå, mest för fancluben, dvs de läsare som är mer nyfikna på hur det går för oss än av att titta på bilder bara. ;)

Husse och Lexus har kommit hem nu. Lexus är kastrerad men pungen är kvar, gud så onödigt. På Lotus skar de bort allting så han har inget kvar där alls men på Lexus ser det ju ut som att de bara tagit ut en kula. Det beror väl på svullnaden antar jag, vi får se. Ska bli spännande att se om det blir någon förändring på honom.

Ikväll har jag och Poppel tränat med kommendering så tävlingslikt som möjligt på stockholmsavdelningen med ett par kompisar. Det gick faktiskt förvånansvärt bra om man jämför med hennes katastrofala träningstävling i maj. Linförigheten gick hyfsat bra men nu var det inte kommenderingen som var problemet utan hennes energi. Hon kändes som en ekorre på ecstasy och gick lite för långt fram i position och överjobbade precis allting. Men hellre det än att hon släpar bakom hela vägen! Sedan när vi skulle ställa upp för läggande under gång så sa jag något till tävlingsledaren varpå Poppel flyger iväg som skjuten ur en kanon rakt ut. Hon hann säkert 10 meter innan jag hann reagera ens, jösses. Resten av momenten var inga större problem med, bara lite småfix här och där. En platsliggning gjorde vi först av allt och den var allt annat än tävlingsmässig med förare som gick fram o tillbaka för att belöna eller korrigera men Poppel låg tryggt och bra även om man såg på henne att hon tyckte det var lite jobbigt med folk som gick bakom bl a. Hon fick även vara med om en mycket nyttig erfarenhet, en hund som reste sig och gick fram till henne lite försiktigt. Poppel låg så duktigt kvar med huvudsakliga kontakten mot mig och reste sig först när den andra hundens matte kom fram för att hämta sin hund (då hade Poppel legat still iallafall fem sekunder med den andra hunden nosandes på henne). Det kändes riktigt bra att få den erfarenheten i bagaget speciellt eftersom situationen inte slutade i lek utan i rätt beteende, nämligen att ligga kvar trots att en annan hund rest sig.

Nu hoppas jag bara att inte Poppel börjar löpa och förstör mina tävlingsplaner för både tollarspecial och lydnadsdebut! Men sån tur har man väl inte.

Träningstävling på onsdag igen på stockholmsavdelningen vid 18-tiden. Vore kul om så många som möjligt kunde komma för att få riktig tävlings-feeling.

This Post Has 3 Comments
  1. Det där med att det ser ut som om pungen är kvar , så var det för jack med. Först trodde jag att dem enbart klippt ledningarna och låtit allt vara kvar typ , men nu ser det jättefint ut och den har krympt ihop riktigt fint :D

  2. Poppels fanclub vill ha en massa ”tråkiga” inlägg ;-)Har du köpt tältet än? Nästa vecka börjar den enda tjejen som kan jobba för mig fredagen jobba, så håll tummarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top