skip to Main Content

Jaktinternat

Helgens jaktinternat spenderades till största delen som på bilden ovan – under ett paraply. Det regnade konstant utan uppehåll under båda dagarna, helt galet. Av den anledningen så innehåller mitt minneskort bara ett fåtal bilder av dålig kvalitet till skillnad mot om det skulle varit fint väder då det hade varit fullsmockat med snygga apporteringsbilder.

Men med eller utan bilder så gick det ändå riktigt bra för alla deltagare och inte minst för Poppel som jag verkligen är imponerad av.

Jaktinternatet var anordnat av Niklas och Sussi för Tollarklubbens östra svealands distrikt och instruktörer var Sanna och…

…Mariette som har de smått fantastiska kullsyskonen Sniffa och Twist. Det var alltså bara tollare med på kursen och det var ju såklart extra roligt.

Övningarna var många under helgen men tonfallet låg på att man hela tiden skulle ”jobba bakåt” för att stilla något av den iver våra tollare alla besitter. Poppel var faktiskt inte alls så hetsig som hon brukar, hon visade mig att när det är arbete som gäller så är hon knäpptyst och väldigt fokuserad. Det mesta fungerade klockrent med henne på den nivån vi är och är inte det lite typisk när man går kurs. Många av de problem vi kämpar med hemma visade hon ingenting av och då är det ju inte så lätt att få hjälp med det, men jag lärde mig ändå en hel del från att lyssna på andra. Och vi har fått med oss en massa mycket bra övningar!

Det var bara på viltstationen som det strulade till sig lite. Det gick ut på att Mariette skulle smyga ut och gömma fågeln och sedan ta ett kliv åt sidan för att signalera till föraren när hunden tog fågeln. Det var meningen att hundarna skulle uppleva det som spännande och bli nyfikna men Poppel tyckte det var spännande – läskigt så hon vågade inte ta sig ut förbi läskiga ”tanten i hatt” och hämta den dyblöta anden. Övningen var det absolut sista vi gjorde så jag tror det var en kombination av trötthet och spökålder som gjorde att hon betedde sig knasigt. Men vi fixade fram en torr duva och gick till ett annat område för att hon skulle få lyckas och det gjorde hon med bravur, snyggt grepp och perfekt avlämning. Hon fick även göra om på det ”läskiga” området och då gick vi ut tillsammans och la ut duvan så fick hon hämta den där oxå.

Kort sagt, jag är mycket nöjd med helgen, trots vädret.

This Post Has 3 Comments
  1. Trist med vädret men du lyckades i alla fall att få med ”min” Bruno och Maria på två bilder. Skulle jag kunna få låna i alla fall den där han apporterar truten???
    Ha en härlig midsommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top