skip to Main Content

Simskola del 2

Omgång två för Poppel i simskolan idag. Lotus fick följa med som reservapportör eftersom han är den som är minst stressad vid vattnet av pojkarna. Därmed inte sagt att han är lugn, men han sitter inte och skriker som Lexus åtminstone, fast piper och skakar det gör han.

Jag började med att låta Poppel titta på när Lotus apporterade ett par gånger. Medan Lotus gjorde sitt (skönt med en självgående hund) så gick vi åt andra hållet och gjorde godissök. Det fungerade kanonbra för Poppels passivitet. Hon är ju extremt på spänn men hon gjorde inga eller i alla fall väldigt tysta ljud och stadgan är ju lite självklar med Poppel även vid vatten, skönt!

Sedan var det hennes tur att simma, bara ett par meter på djupt vatten, och det gjorde hon nästan helt upprätt med frambenen i vädret, plask plask. Jaja, tekniken kommer senare, huvudsaken att hon vågar ut och att dummyn kommer in i nuläget. Jag måste ju erkänna att hon ser för söt ut med dummyn i munnen och kisande ögon för allt plask hon åstadkommer.

Annars verkar Popsan vara inne i någon slags period för både ljud och kommendering gör att hon låser sig och inte kan koncentrera sig, även andra hundar på planen gör henne stressad. Denna lilla hunden är så otroligt reaktiv och uppmärksam med lite stresstendens på toppen. Men jag tror bästa taktiken är att låta henne vara med tanke på vilken ålder hon befinner sig i, kanske även löp på gång? Det är dumt att försöka gå in och fixa något som ändå tiden tar hand om, det skapar bara större problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top