skip to Main Content

Tävling?


Hyena-Poppel

Som ni kanske märkt så har jag slutat lägga upp Poppels ocensurerade träningsdagbok. Det beror på att vi inte längre tränar lydnad med samma intensivitet nu, jag har bestämt mig för att lugna ner mig lite och praktisera min grundtanke med Poppel, nämligen inte stressa. Jag drogs med i tävlingshysterin än en gång och hade stora planer på att Poppels skulle vara färdig med lydnadsklass två redan innan sommaren, helst nu i maj, och då blir jag bara själv stressad och träningen blir oftast pannkaka eftersom jag ställer högre krav än vad hon klarar av i sin späda ålder. Hon är jätteduktig men jag ser inte det eftersom jag har tävling i åtanke och redan är i elitklass-svårighetsgrad med mitt tänk.

Nu har jag tvingats dra ner på träningstempot under ett par veckor eftersom vi hållt på med köket och då har jag lugnat ner mitt tävlingstänk. Jag kan inte fatta att jag på allvar planerade att tävla med en hund som inte ens är säker på platsliggning än!? :O

Men jag är fortfarande taggad till att tävla såklart, det kommer aldrig försvinna. Fast nu tänker jag inte anmäla till tävling innan Poppel fungerar utmärkt på alla moment, förr tänkte jag anmäla och träna som en tok för att bli färdig. Det roliga i kråksången är att Poppel snart är färdig för tävling, hon har imponerat nu de senaste träningarna med att skilja på läggande och ställande bl a. Antagligen kommer hon löpa innan vi hinner debutera oxå, men när vi väl tävlar så kommer vi göra det med lugna och säkra nerver. Punkt slut.

Ps, träningsdagboken är inte död, vi ska se till att fixa en inom kort.

This Post Has 4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top