skip to Main Content

Veckan som gått

Under veckan som gått har jag testat på en del grejjer som vi fick lära oss på Emma&Frida kursen. Hjälp, vad fort man glömmer alla små tips man fått, men för en gångs skull antecknade jag faktiskt det jag kom ihåg när jag kom hem i söndags kväll. Jag har testat att höja stressen på Lotus under fotgåendet och det har fungerat så bra att han nu piper, men det gör inget för han kommer garanterat inte vara så uppe i varv på tävling.

Ett stort frågetecken är dock hur jag ska göra med Popsans fotgående, hon går typ med rumpan vid mitt knä (och hon är ganska lång i ryggen!) men med full kontakt så hon blir som en ostkrok. Hon har SÅ bråttom och är så PÅ att hon gör krumsprång efter ett par steg, men det reder nog ut sig med lite rutin. Hon kanske inte är så duktig ännu men jäklar vad hon exploderar av energi och vilja!

Igår och idag har vi tränat apportering av dummy. Poppel har stoor jaktlust i söket, jäklar vad det går undan! Idag var det mest bara larv så jag tror att vi får ha ett par dagars mellanrum på träningstillfällena i fortsättningen för att hon inte ska balla ur så. Igår såg avlämningarna hyfsade ut men idag ville hon bara springa runt och leka. Jag är i alla fall jätteglad över att hon är tyst under arbete och även under passivitet (om det inte sitter andra skrikhalsar brevid ;) )

Lotus har det ganska slappt nuförtiden, men jag har faktiskt anmält till start i trean på lördagen helgen då stora stockholm är. Jag ska ändå bara till mässan på söndagen så jag tänkte att man kan fördriva tiden istället för att bara sitta hemma och vänta! Min plan med Lotus är att inte överträna nu inför tävlingen, han kan faktiskt alla momenten hyfsat nog för att lyckas få ett förstapris. Så nu hoppas jag att han ska längta lite och vara extra peppad på tävlingen.

This Post Has One Comment
  1. Din lilla Poppel är verkligen jätte söt! Kul att få träffa er.
    Ni är väldigt duktiga, Poppel har kommit bra i sin apporteringsträning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top