skip to Main Content

Den ständiga dubbelnollan

Idag har den ständiga dubbelnollan varit i farten på lydnadstävling igen. Jag tror vi bara har lyckats med att ta poäng på alla moment en enda gång i lydnadsklass 3, resten har vi haft sättande och rutan nollat. Fast idag så skojade vi till det lite med att nolla platsliggning och rutan istället. Det regnade och när jag kom tillbaka från gömslet på platsliggningen så satt Poppel upp (!). Det måste ha med regnet att göra med tanke på att förra gången Poppel satt upp så var det just en regnig tävling. Jaja, vad ska man säga?

Jag var väl inte så himla glad över detta, en gång är ingen gång men två gånger är ett problem. Är ändå glad för att jag inte bröt ihop och åkte hem där och då utan istället taggade till lite och körde programmet med den bästa känsla vi haft på länge. I fria följet så pep hon i stegförflyttningar och vändningar på stället och var bara så taggad, men på bekostnad av ”snyggheten” såklart så fick vi 6,5 i betyg. Hur nöjd som helst är jag som fick den attityden jag ville iallafall, kanske är vi något på spåren nu i uppladdning inför och hur jag går.

Nu var hon taggad och med mig vilket resulterade i att hon lyssnade mer på mig än TL och då klarade vi sättandet, äntligen! Borde egentligen sprungit av planen och belönat där, hade gett en bra känsla. Men som vanligt så kommer man sällan på bra idéer på stående fot. Resten av programmet var ganska likt hur det brukar se ut för oss, helt okej inkallning, nollad ruta (men med potential), halvsega apporter och en slarvig fjärr. Nu tror jag att vi lugnar oss lite med fler tävlingar. Dels är det dyrt att tävla utan förstapris och dels så har jag väldigt gott om tankar över vad vi behöver träna på nu. Dagens tävling slutade på 211 poäng eller nåt sånt.

I veckan har även husse och Lotus fixat sitt andra godkända resultat i fortsättningsklass rallylydnad med 85 p. Snart är de ikapp oss! En annan rolig grej som vi gjort är att Poppel har gått BPH som jag är jättenöjd över. Ska fixa ihop ett sådant protokoll till hennes sida när jag kommit på hur, det är fasligt många ”kryss” för att beskriva henne :)

This Post Has One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top