skip to Main Content

Årets sista rally…

…för oss iallafall!

Och det gjorde vi med en skräll, husse och Lotus tog revansch från förra helgen och VANN sin klass med 99 poäng! Endast ett poängs avdrag – på helheten för att Jimmy inte hade berömt genom hela programmet, så kan det vara för vissa domare eftersom rally ska vara en sådan positiv sport osv.

Och Poppel då, hon debuterade i avancerad klass (där man ska kunna gå några moment på höger sida, dvs helt omöjligt för en lydnadsidiot som är helt vriden i konstruktionen vid det här laget) men vi gjorde det med bravur! Hela 85 poäng fick vi behålla men med många småavdrag för det ena och det andra, mest på högersidan då. Vi skulle göra vänster om halt, slalom och hopp på högersida och det gick ju fint trots minimal träning. Ett nytt moment för oss som heter honnören ingår i avancerad och mästarklass, då ska man befinna sig i en ruta bredvid planen när nästföljande hund går sin bana och min hund ska då vara helt stilla, denna gång sittandes framför mig. Poppel gjorde det perfekt men rörde sig tydligen lite för hon fick ett poängs avdrag.

Nu blir det ett låååångt rallyuppehåll, nästa tävling verkar inte vara förrän i april nästa år!! Tur att vi har så mycket roliga lydnadstävlingar istället att sysselsätta oss med över vintern.

This Post Has 3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top