skip to Main Content

Sök och spår med Poppel

Foto: Yvonne Höglund

Påskhelgen har varit typ världens bästa enligt Poppel som har sysselsatt sig med två heldagar med både brukssök och bruksspår.

Foto: Elisabeth Sterner

Vi började på långfredagen med sök. Detta har Poppel aldrig provat förut men det dröjde ungefär två sekunder tills hon hade bestämt sig för att det var superdupermegakul! Vi tränade bara vindövningar så det var koppel på hela tiden, alltså inget fritt sök. Vi har ganska mycket träning framför oss med vindövningar innan det är dags att börja söka ”på riktigt” med matte kvar på stigen men detta ska vi helt klart fortsätta träna. Det dröjde inte länge förrän Poppel fattade att man inte skulle spåra utan höja nosen för att fånga upp luftburen vittring och när hon äntligen hittade figuranterna med godisburkar var lyckan total.

Foto: Yvonne Höglund

Påskdagen var det dags för spår. Vissa säger att man inte kan blanda sök och spår eftersom att i den ena grenen hålls nosen i backen och i den andra hålls nosen i luften men såna tramsigheter struntar vi i, man kan visst göra både och! Poppel kan ju det här med spår (eller ska jag säga kunde, innan mammaledigheten) så den här dagen skulle Poppel få spåra efter annan människa än matte. Spårandet gick finfint och vi fick med oss jättemånga roliga övningar hem fast det där med att apportera pinnarna i spåret hade Poppel förträngt. Vi började med skogsspår och avslutade med asfaltsspår där jag lagt ett spår barfota med godisburk på slutet, bild ser ni ovan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top