skip to Main Content

Poppels klass 3 debut

Lydnadsklass 3, Bro-Håbo BK 22/7 2011

Sittande i grupp – 9   nosar
Platsliggning – 9,5   nosar
Fritt följ – 7   skiftar position, långsamt sättande, sneda sättanden, kroppspråk
Sättande – 0   sätter sig inte
Inkallning – 6,5   sent ställande, tempo, extra kommando läggande
Rutan – 0   avbryter
Hoppapportering – 9   lite slarvigt upptag
Metallapportering – 7,5   tempo in, ss
Vittring – 7   släpper föremål
Fjärrdirigering – 8   flyttar ½ längd

Summa: 193 poäng, 3:e pris och 9:e placering av 15 ekipage

Ja, så kan det gå när man gör sin debut efter nästan 2 års uppehåll från lydnadstävlan. Vi hade lite otur på sättandet då Poppel nös i samma sekund som jag kommenderade så då var det inte så lätt att höra vad matte sa :) Vid rutan så tyckte Poppel att hon skulle springa till starten av inkallningen som låg snett bortom rutan, något som det visade sig att nästintill alla hundar i vår klass sedan gjorde! Och eftersom att jag inte kan dirigera henne rätt så fick vi helt enkelt ta våran nolla.

Det var en ganska ofokuserad Poppel som jag hade med mig in på planen, måste kolla på aaaallt annat! Igår, en vecka efter tävlingen så började hon löpa så där har vi svaret på varför attityden uteblev även om hon faktiskt jobbade på bra under själva momenten. Mellan momenten däremot och till viss del under utförandet oxå såklart, då var Poppel på en annan planet.

Även om inte poängen räckte så vidare långt så fick jag gå av planen med en riktigt grym känsla efter fjärren som Poppel gjorde så bra som hon bara kan i dagsläget! Det, tillsammans med inkallningen, har annars varit ett väldigt jobbigt moment för oss med många dk och stora framflyttningar. Men med ny träning så behövde jag inte ge ett enda dk på något skifte och Poppel flyttade bara fram ½ längd, seger!

Nu tränar vi vidare med elitklassmomenten och låtsas som att förstapriset togs hem så ska vi nog hinna med lite fler tävlingar i höst, förhoppningsvis i båda klasserna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top