skip to Main Content

Blodprov till OptiGen

Idag har vi varit till veterinären och tömt Poppel på lite blod som ska skickas till OptiGen i USA för dna-analys för ögonsjukdomarna prcd-PRA och CEA. Jag har hört att det ska ta runt 3 veckor att få svaren. Eftersom Poppels pappa Tango är testad A avseende prcd-PRA så kommer Poppel inte kunna utveckla sjukdomen, dvs vara C, men hon kan fortfarande vara anlagsbärare, dvs B. Det är dock inget som hindrar att hon går i avel så länge som hanen är A. Med andra ord är det inget som helst att vara orolig för (för en gångs skull) men vi kan väl ändå hålla tummarna för att det blir ett A och Normal i resultatet!

Att ta blodprov på Poppel var ju inte det lättaste. Hon är väldigt sprattlig och tycker inte om när man håller fast henne (det är omöjligt att klippa klor t ex) så veterinären, djursjukvårdaren och jag fick hjälpas åt att hålla i henne men det kom såklart blod lite överallt ändå eftersom de satte en öppen kanyl. Det såg ut som rena rama slakten, haha! Men hon fick lite godis och tuggben efteråt och då var allt frid och fröjd igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top