skip to Main Content

Lotus blir pensionär eller inte?

 

Lydnadsklass 3, Uppsala BK 31/10 2009

Sittande i grupp – 10
Platsliggning – 10
Fritt följ – 9   långsamma sättanden
Sättande – 7   långsamt
Inkallning – 6   2dk, gick i början, bra avslut
Rutan – 5½   5dk, bra avslut
Hoppapportering – 7   dk, långsamt upptag, tempo in
Metallapportering – 6   dk upptag, tveksamt upptag, dk i avslut
Vittring – 7   tappar föremål, tempo in
Fjärrdirigering – 8   2dk, flyttar sig lite fram o tillbaka

Summa: 236 poäng och 2:a placering av 8 ekipage

Jag trodde verkligen att jag skulle känna att detta var Lotus sista tävling men konstigt nog är jag bara mer sugen på att tävla. Jag hade nämligen den mest trevliga tävlingsupplevelsen jag haft någonsin igår – jag var inte nervös och jag kunde andas och jag blev inte akut torr i munnen så fort jag klev in på planen. Jag blev inte heller det minsta irriterad över att Lotus betedde sig som värsta döva gamla hunden med ledbesvär och rörelsesvårigheter – jag vet ju att han kan t ex rutan superbra men det gjorde inte så mycket att jag fick peka och säga rutan 5 ggr enligt protokollet (fast det kändes som att jag tjatade ännu mer). Visst är det trist att Lotus inte visar upp sin bästa sida på tävling (även om den inte direkt är briljant på träning heller) men för mig var det ändå en väldigt trevlig tävling och kanske om jag fortsätter såhär så kanske Lotus vill ha kul på tävling oxå! Och hallå, nia på fria följet, duktig pojk!

Så jag kanske ska ta och testa några fler tävlingar med mina nya tävlingsnerver innan jag kastar in handduken för gott! Hoppas detta tävlingslugn kan appliceras även på Poppels tävlingar, det blir ju mycket roligare då.

This Post Has 3 Comments
  1. Hejsan.
    Grattis det var ju fina poäng och en 9:a på fria följet är inte dåligt :) Jag tycker ni ska fortsätta erat tävlande. Vad fin sidan vart.

    Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top