skip to Main Content

Lagkampen 2010

Som vanligt, först vill jag tacka för alla grautlationer som öst in angående Poppels cert i Visby. Det har varit en hektisk vecka men nu är klubbtidningen Tollaren äntligen klar och inlämnad till tryckeriet. Ska bli så spännande att se vad den nya layouten får för respons, men väldigt pirrigt oxå såklart!

Mitt upp i allt detta så har vi alltså varit i Värmland på lagkamp, första gången för mig. Vi var med i laget UppVärmningarna som bestod av hälften Upplänningar och hälften Värmlänningar, en mycket lyckad kombination för vi slutade på en fjärdeplats av tio lag! Egentligen var det väl mest Värmlänningarna som drog det tyngsta lasset men vi bidrog allt med ett par poäng vi med.

Tävlingen bestod av tre rutor, markering, dirigering och sök. I de två första kunde man välja svårighetsgrad och Poppel fick givetvis det lättaste med tanke på hennes oerfarenhet. Två enkelmarkeringar gick som en dans att få in och vid dirigeringen behövde jag ta tillbaka henne en gång för att skicka om men till slut så fick vi till det. Poppel har inte kommit så långt att hon har gjort linjetag utan synretning än så skicket var väl inte det rakaste jag sett men här var det bara att plocka in dummyn som gällde. På söket som gick dagen efter var hon inte alls särskilt motiverad men hon lyckades iallafall bidra med två stycken apporter av alla de 18 stycken som laget tog in! Sök är något som Poppel verkligen inte förstått än men med nya idéer ska vi nog se till att få ordning på även det.

Tävlingsdagarna bestod av regn, regn och ännu mera regn. Och när prisutdelningen var avklarad, ja vad kommer inte då. Jo, solen såklart! Så vi åkte iväg tillsammans med lagkamraten Malin & Keno och Johanna & Tico & Toppen för att träna vid vatten. Poppel strulade enormt mycket vid vattenmarkering och ville inte alls gå i där det var sankt och gräsigt en bra bit ut. Osäkerheten uttrycktes i att hon var tvungen att slå en drill, som hon även gjorde på lagkampen i både dirigering och sökrutan. Det där med att kissa under arbete gillar jag inte! Men jag vet ju vad det beror på så det är bara att undvika att hamna i sådana situationer. Vi backade ungefär hundra steg i svårighetsgrad och kastade dummys precis vid kanten istället och då gick det ju hur bra som helst, tur man har kloka kompisar som vet vad man kan ta till för knep!

Nu är vi fyllda med inspiration till träning för vi vill ju såklart vara med även nästa år och då vara ännu bättre!

This Post Has 6 Comments
 1. Vad roligt ni verkar ha haft trots regn. Bästa hane igår vart Agildes Dreamhunter övrigt vet jag inte. Vi får träffas och träna lite jakt/vattenträning framöver nu när Maja har kommit på att det är rätt ok att bada ;)

 2. Ja, ni var verkligen jätteduktiga på Lagkampen!! Nästa år har ni hunnit träna mera och då ni..!! Kul att vi fick chansen att vara med i ert lag! Tack!

 3. Kul att vara med på lagkampen!! :) Nästa år bor ju vi också i Uppsala (mest troligt) så då kanske vi också kan deltaga :)

 4. Jag tycker du ska vara stolt över Poppels insats på lagkampen.
  Att vara så lite apporteringstränad och ändå hålla i en sådan stökig miljö i två hela dagar och kunna jobba på är faktiskt en bedrift.
  Fina apporteringsbilder förresten :)
  Hoppas vi kan ses snart för lite träning…

 5. Vad duktiga ni varit!!! Och det var ju tokjämnt mellan 2-5 placeringarna så ni var ju nästan 2:a! ;) Synd att det regnade så att det inte blev så mkt bilder.

 6. Hej! Först vill jag skicka massor av grattis till Poppels cert på Gotland! Härligt att det ger utdelning när man åker dit. (Jag och Bruno var på Gotland förra året, och lyckades då ta vårt sista cert!)
  Jag tycker också att det låter som om Poppel har gjort ett strålande jobb under lagkampen. Håller helt med Johanna, bara att hålla ihop i en sån miljö är väldigt bra gjort!
  Kram Maria och Bruno

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top