skip to Main Content

Lydnad Lydnad Lydnad

Försöker peppa igång inför tävlingsåret 2013! Jag har under årets två första veckor gjort undan en stor hög med skolarbete, tentor, redovisningar och annat jobb men än är jag inte riktigt klar med allt. Ikväll, efter två dagar med tentor och redovisningar, tjuvstartade jag ändå med lite planering, kollade upp lite tävlingar och utställningar och skrev in i kalendern.

Utställning, jaktprov och rallylydnad känns enkelt att planera, det finns helt enkelt inte oändliga möjligheter så man måste passa på. Lydnad däremot finns det ju så otroligt många tävlingar av så då blir det lätt att jag skjuter på det hela. Jag har inte bestämt mig för någon specifik tävling ännu men tänkte göra det så fort vi kommit igång med regelbunden träning, måste ha ett mål! För Poppel alltså, Kula tänker jag dra på länge än! ;)

Kula tränar jag inte klassvis så som jag gjort med alla mina tidigare hundar. Med henne tränar jag momentvis i lydnaden för vi siktar på eliten direkt. Tränar jag t ex inkallningen så nöter jag inte 1:ans i en halv evighet utan vi är redan en bra bit in på 3:ans inkallning, även fast vi aldrig startat lydnad än! Samma sak med Hoppet där vi är klara för elitklass eller apporteringen där vi är klara för klass 3. På så vis inbillar jag mig att det kommer vara ”lätt” att tävla på enklare nivå sen. Jag har för min egen del gjort en liten sammanfattning så att jag vet hur jag ska stegra träningen och vad som kommer näst, se bilden! Självklart finns det massvis med små detaljer och man kan bryta ner momenten hur mycket som helst, t ex gripande, avlämningar, ingångar osv men med min erfarenhet så har jag det lite i ryggmärgen och på känn vad jag behöver gå in och ”punktmarkera” ifall någon helhelt inte fungerar. Detta har även varit en bra lista för att pricka av och se hur långt vi kommit, och den är peppande samtidigt eftersom det inte känns så himla mycket när man tittar på den!

This Post Has One Comment
  1. Vilken bra översikt! Bra gjort! Bra tänk att nosa på momenten högre upp när det ändå är dit ni ska!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top