skip to Main Content

Tävlingsvecka

Nu var det länge sedan jag uppdaterade men vi har haft FULLT upp! Framförallt är det slutspurten i skolan innan sommarlovet som tar tid (jag har nu genomfört min kandidatexamen!) men vi har även haft en fullspäckad vecka med tävlingar nu det senaste. Grundfärdigheterna har fått stå tillbaka, visst har jag väl kunnat uppdatera med bara text men jag vill ju gärna ta lite bilder och kanske någon film som bättre beskriver momenten och den tiden har inte funnits. Men vi kommer igen med det snart, bara det kan få bli sommarlov!

Som sagt har vi varit ute och tävlat flitigt det senaste. Vi började förra lördagen med en start i lydnadsklass 3 för Lotus, det var ju ett av mina mål för året att starta honom och nu är det gjort. Tyvärr hade vi otur med vädret och fick tävla i regnet vilket inte passar herrn så bra. Ett tredjepris med en andraplacering blev det iallafall. Jag har nu bestämt att det fick bli Lotus sista lydnadstävling, han gillar det inte helt enkelt så då får det vara. Roligare att tävla rallylydnad och agility med husse!

I torsdags och lördags har vi tävlat rallylydnad. Lotus och husse knep titeln RLD N under torsdagen och Poppel och jag fick vårt andra godkända resultat i avanceradklass. I lördags debuterade Lotus och husse i fortsättningsklassen på en svår bana med godkänt resultat! Detta passar verkligen Lotus, han tycker det är jätteroligt och anstränger sig för att göra rätt till skillnad från i vanliga lydnaden. Poppel och jag tog hem titeln RLD A på en svår bana, hon var jätteduktig och högersidan har börjat lossna! Det var hennes nionde raka godkända officiella resultat i rallylydnad och nu börjar det hetta till i och med mästarklassen. Det är inte helt lätt med allt på höger sida för en lydnadsidiot!

Idag har jag och Poppel gjort ett nytt försök på lydnadsklass 3 med ett nytt 3:e pris som resultat. Attans hund som alltid ska nolla sättande under gång (vilket hon kan jättejättebra på träning) och sedan rutan. Mer träning behövs! I övrigt så var jag jättenöjd med hennes attityd och jag hade verkligen känslan av att vi glänste på plan i de övriga momenten (undantaget fjärren som inte gick så bra). Kul att hennes attityd är tillbaka, det motiverar till mer träning och vi ska kolla upp fler tävlingar nu.

Poppels poäng:
Sittande i grupp – 10
Platsliggning – 10
Fritt följ – 9½
Sättande – 0
Inkallning med stå – 9
Rutan – 0
Hoppapport – 10
Metallapport – 8½
Vittringsapport – 9½
Fjärrdirigering – 5
Helhet – 9

Totalt: 219p

This Post Has 2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top